Kalcij, magnezij in cink

Za zdrav in pravilen razvoj kosti, zob ter mišic
 • Za zdrave kosti in zobe
 • Za zdravje živčevja
  in mišic
 • Za boljšo odpornost in zaščito pred stresom
Darilo:
Kalcij, magnezij in cink
16,00 €

Prehransko dopolnilo kalcij, magnezij in cink vsebuje edinstveno mešanico sestavin, ki pomagajo pri ohranjanju zdravih kosti ter zob. Pomagajo pri normalnem prenosu živčnih impulzov ter sodelujejo pri delovanju imunskega sistema.

16,00 €
 • Za zdrave kosti in zobe
 • Boljše sproščanje energije pri presnovi
 • Doprinos k normalnemu prenosu živčnih impulzov
 • Za pravilno delovanje mišic in živčevja
 • Zmanjšanje utrujenosti in izčrpanosti
 • Za ravnotežje elektrolitov
 • Za boljše delovanje imunskega sistema
 • Za zdravje kože, las in nohtov
 • Zaščita pred oksidativnim stresom

Pakiranje vsebuje:
Vsaka steklenička vsebuje 50 tablet (475 mg).

Prehransko dopolnilo vsebuje: 

50 tablet; 475 mg

Aktivne sestavine (1 tableta): 

    na 1 tableto  % PDV

Kalcij (geliran/glukonat)

333,6 mg 41,7

Magnezij (oksid/glukonat)

 133,6 mg 35,6

Zink (glukonat/citrat)

8,3 mg 83

Neaktivne sestavine (1 tableta): Mikrokristalna celuloza, kroskarmeloza, titanijev dioksid, rastlinski magnezijev stearat.

Opozorilo: 

 • Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti!
 • Ne uporabite, če je pečat pod pokrovom poškodovan.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Shranjujte pri temperaturi do 25 °C na mestu, ki je zaščiteno pred vlago in svetlobo.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Proizvajalec: Laboratorios BIO-DIS, Pol. Industrial Majaravique, 30-D, 41309 La Rinconada, Sevilla (Spain)

KALCIJ

Kalcij je mineral, ki ga v telesu najdemo predvsem v kosteh, kjer tvori kostno maso. Poleg formacije kosti in zob, ima kalcij učinke še v ostalih delih telesa, zlasti v mehkih tkivih, kjer prispeva k sproščanju energije pri presnovi in k normalnemu prenosu živčnih impulzov.

Dnevne potrebe po kalciju so različne in so odvisne predvsem od starosti. Ključno vlogo igra absorpcija kalcija, ki je odvisna od oblike kalcija, ki ga vnašamo v telo. V našem prehranskem dopolnilu je kalcij v obliki karbonata in glukonata. Obe obliki sta znani po dobri in hitri absorpciji. Absorpcija kalcija je prav tako odvisna od količine kalcija, ki jo naenkrat vnesemo v telo. Največja je v odmerkih do 500mg, odmerki večji od 500mg pa se ne absorbirajo popolno, kalcij pa se izloči z blatom. Zaradi tega smo v naše prehransko dopolnilo vgradili 333,6 mg kalcija na tableto, kar zagotavlja maksimalni izkoristek in učinkovitost.

Dnevne potrebe po kalciju

Starost Dnevne potrebe po kalciju (mg)
1 - 4 leta 600
4 - 7 let 700
7 - 10 let 900
10 - 13 let 1100
13 - 15 let 1200
15 - 19 let 1200
19 let in starejši 1000
   
Za zdrave zobe in kosti

MAGNEZIJ

Kalcij, magnezij in cink

Magnezij je drugi na seznamu telesu pomembnih telesnih mineralov, ki sodeluje kot kofaktor v mnogih reakcijah v telesu. Nepogrešljiv je pri pravilnem delovanju mišic in živčevja. Pomaga tudi pri tvorbi oziroma mineralizaciji kosti. Danes sodobna prehrana vsebuje bistveno manj magnezija, kot ga je vsebovala nekoč. Kuhanje, zamrzovanje ter rafiniranje hrane še dodatno okrni zaloge magnezija v hranilih. Pomanjkanje magnezija se kaže kot utrujenost, slabo počutje, motnje spanja in slabša koncentracija. Pogosto je mravljinčenje, neredko pa se pojavijo tudi mišični krči.

V našem prehranskem dopolnilu lahko najdete mešanico organske (glukonat) in anorganske (oksid) oblike magnezijeve soli. Obe obliki se dobro absorbirata in poskrbita, da magnezija v našem telesu ne bo več premalo. Naše telo bo tako pripravljeno na nove napore ter izzive.

Za zdrave zobe in kosti

CINK

Kalcij, magnezij in cink

Cink je mineral, ki je telesu potreben, saj sodeluje pri več kot sto različnih encimskih reakcijah. igra ključno vlogo pri delovanju imunskega sistema, ohranjanju zdravih kosti, nohtov, kože ter las, prav tako pa ščiti telo pred oksidativnim stresom. Pomembno vlogo odigra cink tudi pri kognitivnih funkcijah.

Na žalost naše telo nima specifičnega sistema za shranjevanje cinka, zato mora biti, če želimo telesu zagotoviti optimalne količine cinka za nemoteno delovanje, njegov vnos v telo reden. Pomanjkanje cinka se lahko pojavi pri premajhnem vnosu, povečani izgubi ter povečanih potrebah po tem mineralu.

Pomanjkanje cinka se kaže v izgubi apetita, oslabljenem imunskem sistemu, ki napravi telo bolj dovzetno za okužbe, izgubi in krhkosti las, lomljivih nohtih ter slabšemu izgledu kože. V tem primeru je nujen dodaten vnos cinka, saj zaloge cinka v telesu niso velike in se hitro izčrpajo.

Za zdrave zobe in kosti
Ocene

Ocene in komentarji-3ocen(e)

Zdravnik svetuje Ocena od Jelka, Celje
Ocena
Sama se ukvarjam z maratonom in magnezij mi pomaga pri regeneraciji ter lajšanju bolečin v mišicah. do sedaj najboljša kombinacija dopolnila na trgu, pa sem kupovala prej v lekarnah, kjer so farmacevtke samo še prodajalke in ne svetovalke za uporabo. 100% priporočam uporabo pa še hitro dobiš pošiljko (Poslano 17. 03. 2016)
hitra dostava Ocena od Slavko
Ocena
v ponedeljek zjutraj sem naročil, v torek popoldan že dobil, super ste ekipa LIfe! (Poslano 23. 02. 2014)
bolje kot iz lekarne Ocena od Marija
Ocena
prej sem kupovala podobne pripravke v lekarni sedaj pa kupujem kar v trgovini Life kjer mi za isto ceno ponudijo izdelek ki ima vse dodatke ki jih potrebujem v svojem 54 letu. Zadovljna sem z izdelkom, predvsem pa tudi z njihovo postrežbo, pa še vse dobim dostavljeno direktno domov, zato se mi ni potrebno nikamor vozit (Poslano 23. 02. 2014)

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Kalcij, magnezij in cink

Kako si ocenil ta artikel? *

 
1 1 točka
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Ocena