Beta karoten - popolna zaščita vaših oči

Vaše oči vam bodo hvaležne!

 • Za pomoč pri vzdrževanju normalnega vida.
 • Zaščiti oči pred poškodbami.
 • Ščiti telo pred škodljivimi prostimi radikali.

V današnjem tempu življenja, ki je hiter, neizprosen ter poln stresa, pogosto pozabimo na oči, za katere pravimo, da so zrcalo duše. Zgodnje vstajanje, naporna vožnja v službo, ki jo slabo vreme pogosto še poslabša, v službi pa nenehno buljenje v monitor ter naprezanje oči, vse to pa začinimo še s popoldanskim gledanjem televizije. Takšno "mučenje" oči prej ali slej terja svoj davek, ki se kaže v slabovidnosti, poškodbah oči ter slabem počutju. Na srečo pa obstaja rešitev, ki jo že desetletja s pridom uporabljajo piloti, vozniki ter vsi, pri katerih mora biti vid brezhiben.

To je beta karoten, snov, ki jo telo pretvori v vitamin A in je nepogrešljiv sopotnik pri zagotavljanju zdravja oči ter dobrega vida.

Cena: 9,70 €

Akcija 4,80 €

* Obvezna polja

Cena: 9,70 €

Akcija 4,80 €

Zaradi dokazanih učinkov je beta karoten nepogrešljiv pri vseh, ki dnevno obremenjujejo svoje oči in jih skrbi, da bi se s časom pri njih pojavila slabovidnost ter poškodbe oči:

 • V telesu se beta karoten pretvori v vitamin A, ki je nujno potreben za vzdrževanje normalnega vida.
 • Beta karoten je močan antioksidant, ki ščiti telo pred prostimi radikali.
 • Zaradi močne antioksidativne kapacitete beta karoten vzdržuje imunski sistem ter prispeva k telesni odpornosti.

Kaj je vitamin A in kako deluje?

Beta karoten - popolna zaščita vaših oči

Mnogi zmotno mislijo, da je vitamin A le en vitamin, a v resnici s tem izrazom opisujemo različne nenasičene organske spojine, kot so retinol, retinal, retinojska kislina in več karotenoidov, med katerimi je najpomembnejši beta karoten, ki se v telesu pretvori v aktivno obliko vitamina A. Vitamin A ima v telesu mnogo funkcij, zelo pomemben pa je za rast in razvoj telesa, vzdrževanje imunskega sistema ter za ohranjanje vida.

Ob pomanjkanju vitamina A se lahko pojavi nepravilno delovanje mrežnice, saj je ravno vitamin A ključen za pravilno delovanje tega dela očesa. Mrežnica je del očesa, ki tvori notranjo plast zrkla in je specializirana za sprejemanje svetlobe. Tu se formira barvni vid, od njenega pravilnega delovanja pa je prav tako odvisen naš vid v temi ter ob mraku.

DA, svojim očem želim le najboljše!

Kako lahko zaščitim svoje oči?

Beta karoten - popolna zaščita vaših oči

Poškodbe oči se dogajajo postopoma in zelo počasi, zato pogosto sploh ne vemo, da sodimo v rizično skupino, vse dokler ni že prepozno. Ključni vzroki, ki pripeljejo do poškodb oči, so:

 • oksidativni stres in tvorba prostih radikalov, ki poškodujejo oči,
 • prekomerna telesna teža in z njo povezan povišan krvni tlak, ki poškoduje mikrocirkulacijo v očeh,
 • pogosto naprezanje oči (branje, gledanje v monitor, učenje, vožnja v slabih vremenskih pogojih, …), ki oči obremenjuje ter jih lahko še dodatno poškoduje.

Mnogo težav lahko s pravilnim obnašanjem preprečimo sami. Knjigo raje beremo pri dnevni svetlobi, po napornem delovniku poskrbimo za sproščanje oči, poskrbimo za dovolj spanca ter počitka, …

Očem pa lahko pomagamo tudi tako, da v telo vnašamo snovi, ki ščitijo oči pred poškodbami. Takšna snov je beta karoten, ki ga lahko v našem prehranskem dopolnilu Beta karoten najdemo v visoki koncentraciji – kar 10.000 i.u. na kapsulo! Ena kapsula tako pokrije vse dnevne potrebe po vitaminu A, za kar vam bodo vaše oči zelo hvaležne.

DA, svojim očem želim le najboljše!

Učinek, ki ga podpirajo znanstvene študije!

Beta karoten - popolna zaščita vaših oči

Učinke beta karotena, ki se v telesu pretvori v aktiven vitamin A, je potrdila tudi Evropska agencija za varnost hrane (EFSA), glavni regulatorni organ za prehranska dopolnila v Evropi. Naloga te agencije je, da na podlagi znanstvenih študij strokovno presodi, ali prehranska dopolnila res učinkujejo in v primeru beta karotena ter vitamina A so učinkovitost potrdili.

Poleg Evropske agencije za varnost hrane pa so pozitivne učinke beta karotena na vid in zaščito imunskega sistema ter telesa potrdili tudi mnogi tuji znanstveniki v svojih študijah, ki so ugotovili, da:

V primeru, da želite le najboljše za vaše oči, vam priporočamo, da enkrat na dan, najbolje med obrokom, spijete eno kapsulo prehranskega dopolnila Beta karoten. Z eno kapsulo boste zadostili vsem dnevnim potrebam po vitaminu A, vaš vid pa boste spravili v vrhunsko formo!

Opozorilo: 

 • Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti!
 • Ne uporabite, če je pečat pod pokrovom poškodovan.
 • Shranjevati nedosegljivo otrokom!
 • Shranjujte pri temperaturi do 25 °C na mestu, ki je zaščiteno pred vlago in svetlobo.
 • Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
 • Pomembna sta raznolika in uravnotežena prehrana ter zdrav način življenja.

Proizvajalec: Laboratorios BIO-DIS, Pol. Industrial Majaravique, 30-D, 41309 La Rinconada, Sevilla (Spain)

DA, svojim očem želim le najboljše!
Ocene

Ocene in komentarji-2ocen(e)

pričakovala čudeže a realno gledano... Ocena od Marjana, Lucija, 43
Ocena
že nekaj let imam suhe oči in sem mislila da mi jih bo popolnoma odpravilo a sem se zmotila. Še vedno jemljem kapljice a uporabo sem bistveo zmanjšala. Ni slabo (Poslano 24. 02. 2014)
Vredno poskusiti Ocena od Irena, Žiri
Ocena
Ne pričakujte čudežev a vsekakor je izdelek kvaliteten. Veliko delam za računalnikom in sita sem bial uporabe kapljic za oči, saj imam zaradi ekrana precej občutljive oči. Z Beta karoten so se moje težave občutno zmanjšale. (Poslano 24. 02. 2014)

Napišite svoj komentar

Napisali boste oceno za: Beta karoten - popolna zaščita vaših oči

Kako si ocenil ta artikel? *

 
1 1 točka
2 2 star
3 3 star
4 4 star
5 5 star
Ocena