LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35036 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

31. December 2013 | Življenje

5 idej za novoletne zaobljube

Ob prelomu leta in menjavi letnice se pogosto zamislimo nad letom, ki je minilo in naredimo načrte za leto, ki prihaja. Pogosto si ravno na silvestrski večer obljubimo, da bo novo leto boljše, uspešnejše in drugačno, kot leto poprej. Vas zanima katere so najpogostejše novoletne zaobljube na seznamu?

1. Vzemi si več časa za družino in prijatelje!
Hiter tempo življenja, ki ga živimo, nam onemogoča, da bi si vzeli dovolj časa za kvalitetno preživljanje časa s svojimi bližnjimi. Kljub temu, da je planiranje časa težko, si obljubimo, da se bomo v naslednjem letu za to še bolj potrudili in negovali prijateljske in sorodstvene vezi.

2. Izgubi odvečne kilograme in bodi fit!
Novoletne zaobljubeRedna telesna aktivnost dobrohotno vpliva tako na vaše zdravje, kot izgubo odvečnih kilogramov, zato je pomembno, da se vključite v različne vadbe ali poskrbite za razgibavanje v udobju lastnega doma. Če poleg telovadbe izključite iz prehrane nezdrave sestavine (kot so: bel sladkor, belo moko in maščobe), pa bo vaša tehtnica v kratkem pokazala občutno manj kilogramov. Boljše se boste počutili in manj vas bodo pestile težave z zdravjem.

3. Prenehaj kaditi in piti alkohol!
Znano je da sta ti dve najpogostejši razvadi pogosto razlog za številne zdravstvene težave, zato je dobro za vas in predvsem vaše zdravje, da se v novem letu lotite novega načina za opustitev kajenja in pitja alkohola. Poleg tega, da tako cigareti, kot alkoholna pijača škodita vašemu zdravju, vplivata tudi na staranje vašega organizma. Če želite ohraniti svoj mladostni videz, je zdaj pravi čas za takšno novoletno zaobljubo. Včasih ne uspe v prvem poskusu, vendar le trdna volja in jasen cilj omogočata srdit boj za doseganje cilja.

4. Odplačaj dolgove!
SilvestrovanjeČe vas je v lanskem letu nenehoma skrbel denar in odplačevanje dolgov, je v novem letu potrebno narediti nekaj na tem, da se znebite tovrstnega stresa. Poskusite stisniti zobe in odplačati kredite, hkrati pa si ne delajte novih dolgov. Včasih pomaga že malo tehtnejša racionalizacija denarja, da se lahko poleg vsega celo kaj prihrani. Preračunajte si, kaj je nujno, kaj je potrebno in kaj lahko pogrešate, da boste rešili svojo finančno situacijo.

5. Pomagaj drugim!
Najbolj popularna nesebična novoletna zaobljuba običajno vključuje različna prostovoljna dela ali donacije v dober namen. Mnoge neprofitne organizacije, ki delajo zgolj s pomočjo prostovoljcev, bodo vesele vašega udejstvovanja in pomoči. Če za tovrstno pomoč nimate časa ali denarja, lahko pomagate tudi z oblačili ali pohištvom, ki se vam nabira v omarah ali na podstrešju. Včasih je dovolj samo vaša družba brez materialne pomoči, zato ne oklevajte in pomagajte sebi s tem, ko pomagate drugim.

Seznam novoletnih zaobljub je seveda še veliko daljši, teh 5 pa zagotovo najbolj pogosto zasledimo. Kakršne koli že so, zaobljube so tukaj zato, da jih izpolnimo. Če želite, vam pri tem lahko pomagamo tudi mi in vam z našimi izdelki olajšamo pot do začrtanega cilja. Vse lepo vam želimo v letu, ki prihaja, izrečene ali napisane zaobljube pa le izpolnite!


Dodajte komentar