LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

14. Oktober 2013 | Dom in vrt

5 korakov za bolj čisto stanovanje v jesenskih dneh

Jesensko vreme spremlja dež in nižje temperature, zato se je potrebno topleje oblačiti in obuti nepremočljive čevlje. Ker pa vreme botruje tudi umazaniji, ki jo z umazanimi čevlji prinesemo v stanovanje, preberite nekaj nasvetov, kako v petih korakih rešiti vse jesenske težave z umazanijo v vašem stanovanju.

1. Korak
Jesensko čiščenjePred vrata postavite dober predpražnik, kot je na primer magični predpražnik Clean&Safe Mat, ki bo večji del umazanije zadržal, še preden boste stopili v vaše stanovanje.

2. Korak
Kljub predpražniku pred vrati se del umazanije vseeno prenese v stanovanje, zato potrebujete pravo metlo ter učinkovit sistem pometanja: če držite metlo kot veslo in z rokama potiskate z vsako v svojo smer, je vaš zamah največji in z njim najdalj dosežete ter pometete največ smeti v enem zamahu. Pometajte od kotov navznoter ter pazite, da kaj ne spustite. Smeti vedno zberite na sredini prostora, kjer jih boste najlažje pospravili na smetišnico.

3. Korak
Če niste pretirani ljubitelj pometanja in dvigovanja prahu z metlo, lahko namesto metle uporabite vakuumski sesalec. Kot pri pometanju, tudi tukaj pričnete pri najbolj oddaljenih kotih in z vztrajnimi gibi naprej-nazaj postopoma posesajte celotno površino. Pri vratih boste videli, da za sabo niste pustili nobenih odtisov, ker niste več stopali po posesani površini.

4. Korak
čiščenje hišeKer običajno navkljub pometanju in sesanju še vedno ostane nekaj prahu ali zalepljene umazanije, potrebujete pravi pripomoček za mokro čiščenje. Verjetno se vse gospodinje zgrozijo, ko pomislijo na namakanje svojih rok v umazani vodi in ožemanje še bolj umazanih krp v njej, zato je najboljša rešitev za vas in vašo težavo fantastična vrtljiva metla z zložljivim vedrom Spin Tastic Mop, ki omogoča učinkovito izpiranje in ožemanje vrtljive glave le z nežnim potiskanjem držala metle navzdol.

5. Korak
Poleg umazanije na tleh v stanovanju opazimo predvsem tudi umazanijo v kopalnici in kuhinji. Najbolj na udaru sta seveda umivalnik in pomivalno korito, v katerih se umivamo oziroma pomivamo umazano posodo. Glede na raziskave lahko umazano kuhinjsko korito vsebuje več bakterij kot WC školjka, zato je pomembno, da ga res dobro očistite in razkužite. Že sam alkoholni kis lahko reši vaše težave, brez uporabe agresivnih čistil. Umivalnik in korito operite z milom in ju poškropite s kisom – kis pomaga odstraniti vodni kamen, hkrati pa razkužuje in odstrani bakterije. Če po čiščenju korito in umivalnik premažete še z mineralnim oljem, se bosta oba svetila, vodni kamen pa se bo težje oprijel premazane površine in bosta korito in umivalnik tako dalj časa čista.


Dodajte komentar