LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35321 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

23. December 2013 | Spanje

5 načinov kako preprečiti smrčanje

Verjetno niti ne veste, da več kot polovica odraslih občasno smrči in moti dragocen spanec svojih partnerjev ali bližnjih. Lahko se zgodi celo to, da partnerja ne moreta več spati skupaj v sobi, zato lahko smrčanje povzroči tudi resne težave v zakonu.

Preden se odločite težave s smrčanjem rešiti na svojo roko, je dobro da se o tem pogovorite s svojim zdravnikom, ki bo preveril, če smrčanje slučajno ni posledica kakšne druge težave. Ko boste dobili zeleno luč, najprej posezite po naravnih zdravilih ali spremenite življenjski stil, ki vam bodo lahko pomagali pri odpravljanju nočnega »žaganja«.

Preverite 5 načinov, kako preprečiti ali odpraviti smrčanje in izberite, kateri je pravi za vas.

1. Zamenjajte pozicijo spanja
Spanje na hrbtu najpogosteje botruje smrčanju, saj se pri tej legi jezik in mehko nebo stikata ter pri prehodu zraka skozi grlo ustvarjata vibrirajoče zvoke, ki jih zaznamo kot smrčanje. Potrudite se zaspati na boku ali trebuhu, da se temu izognete. V pomoč vam je lahko podobna podolgovata blazina, ki jo uporabljajo nosečnice za lažje spanje, ki vam bo tudi čez noč pomagala ohraniti bočni položaj med spanjem.

2. Izgubite odvečne kilograme
Ta način odpade za ljudi, ki nimajo prekomerne telesne teže, vendar lahko pomaga vsem tistim, ki bi lahko z izgubo nekaj kilogramov izboljšali svojo kvaliteto življenja in spanja. Odvečne maščobne blazinice okoli vratu pritiskajo na grlo in zmanjšujejo pretok zraka, zato povzročajo smrčanje.

3. Izognite se alkoholu
Alkohol podobno kot sedativi sproščajo mišice, zato obstaja več možnosti, da boste smrčali. Vsaj pet ur pred spanjem ne pijte alkohola, ki ne bo zmehčal mišic vaših ust in grla, ter boste tako preprečili nočno ropotanje in »žaganje«.

4. Vzemite si čas za počitek in spanje
Proti smrčanjuDobra spalna higiena onemogoča preutrujenost mišic, zato lahko preprečuje nastanek smrčanja. Vsak dan si vzemite dovolj časa za počitek in spanje, da ne boste neprespani in utrujeni cel dan, za povrh pa s smrčanjem motili tudi ljudi v vaši bližini.

5. Poiščite kak pripomoček proti smrčanju
Na trgu je ogromno pripomočkov proti smrčanju, ki vam lahko pomagajo odpraviti ali vsaj omiliti nočno ropotanje. Med njimi sta: sponka Nose clip ali BIO feedback, pametna zapestnica proti smrčanju. Nose clip sponka deluje s pomočjo naravnih magnetov, ki pomagata razširiti dihalne poti in omilita vibracije in smrčanje. BIO feedback, pametna zapestnica proti smrčanju, pa s pomočjo avtogenega učenja in metodo biološke reakcije ob zaznavi smrčanja v telo pošlje blag signal v živčni sistem, kar povzroči, da zamenjate položaj spanja in preprečite smrčanje.

Vse kar boste storili, bo zagotovo bolj pomagalo, kot če ne boste storili ničesar, zato še danes izberite nov način in v vašo spalnico zopet povabite harmonijo in miren spanec, vaši partnerji vas bodo zagotovo nagradili za vaš trud.


Ena misel na “5 načinov kako preprečiti smrčanje”

1 komentar na 5 načinov kako preprečiti smrčanje

 • Matiajž Bohiinc
  Matiajž Bohiinc pravi:

  preberi si dragi :)

  Komentirano dne 23. December 2013 ob 14:38

Dodajte komentar