LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

4. Maj 2015 | Članki in nasveti, Kuhanje, Prehrana

Ali poznate zmrznjen jogurt?

Le kdo nima rad sladoleda, ampak ali poznate mogoče zmrznjen jogurt, ki je v svetu poznan s številnimi drugimi imeni (frozen yogurt, frozen yoghurt, frogurt)? Mogoče se ne sliši kot nič posebnega, a v svetu je ta novodobna sladica postala pravi hit, ki ga preprosto morate poizkusiti in okusiti. Ta sladica se malce razlikuje od tort ali sladoleda, ki ga vsi prav dobro poznamo. Zaradi uporabe mleka namesto smetane, je ta sladica tudi precej bolj zdrava. Zaradi uporabe različnih sestavin, ponekod v svetu imenujejo zmrznjen jogurt tudi nizko kalorični sladoled.

frozen-yogurt-maker-yogu-joyZmrznjen jogurt lahko kupimo že pripravljen (znana je blagovna znamka Froyo), ali pa si ga pripravimo sami doma. Pripravimo ga na zelo podoben način kot mehak kremni sladoled, ki ga velika večina od nas brez težav zna pripraviti v domači kuhinji. Sestavine za zmrznjen jogurt se lahko kupijo kot prašek, kateri se le zmeša z vodo, nakar se vse skupaj zmeša v aparatu za pripravo zmrznjenega jogurta. Izberemo lahko mešanice za pripravo zmrznjenega jogurta, ki lahko vsebujejo veliko ali pa malo maščob. Več maščob kot jogurt vsebuje, več zraka lahko jogurt absorbira in več zraka kot ta mešanica lahko vsrka, bolj kremen je takšen jogurt.

4846715_origUporaba zmrznjenega jogurta je precej podobna kot uporaba sladoleda, servira se lahko na različne načine in v različnih okusih. Različni proizvajalci ponujajo različice brez sladkorja in z različnimi dodatki ter prelivi.

Ampak takšen zmrznjen jogurt si lahko naredimo tudi sami doma, priprava ni zahtevna. Vse kar potrebujemo je sestavine, ki jih večina od nas ima vedno v domačem hladilniku, ter aparat za pripravo zmrznjenega jogurta.

Preverite aparat za sladoled in zmrzjen jogurt Yogu Joy, ki je ravno pravi pripomoček, za pripravo okusnih hladnih jedi iz kupljenega ali domačega jogurta.


Dodajte komentar