LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35373 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

27. Januar 2013 | Feng shui, Nekategorizirano

Ali verjamete v Feng shui ?

Dokler smo zdravi, srečni in brez problemov ne verjamemo v nobeno stvar. Če bo kje zaškripalo, se bomo verjetno začeli obračati v razne razlage, vere, načine, filozofije življenja....itd. Morda bi morali premišljevati na preventiven način!

Kaj je Feng shui

Feng shui je več kot 5000 let stara kitajska umetnost urejanja prostora, njene osnovne principe pa so poznale tudi druge stare kulture. Feng shui ni vezan na neko verovanje ali pokrajino. Tokovi energije oziroma qi-ja (či-ja) vplivajo na vse stvari v okolju, ne glede na to ali je to na Kitajskem, v Ameriki ali v Evropi. Zavedati pa se moramo, da konec koncev prihaja pravo vedenje iz naše notranjosti. Globoko v sebi prepoznamo občutke, kot so udobje in varnost in čutimo, kateri kraj je dober in zato ugoden za nas, le da večina od nas ni več sposobna prepoznati teh občutkov in jih izkoristiti. Naše življenje je obremenjeno s tisoč malenkostmi, ki nam onemogočajo, da bi prisluhnili svojemu notranjemu glasu. Mi sami se moramo spet učiti postavljati vprašanja in bolj natančno prisluhniti odgovorom iz naše notranjosti.

Principi feng shuia

Prvi in najpomembnejši princip je qi (či) – vse prežimajoča energija. Princip qi-ja je v preteklem stoletju utemeljila kvantna fizika, ki ugotavlja, da je vse ena sama energija. Razlika je samo v frekvenci.
Drugi princip je princip harmonije in ravnotežja– jin in jang. Jin in jang sta simbola za prasili, ki ves čas delujeta druga na drugo in se dopolnjujeta. Posledica iskanja ravnovesja teh dveh prasil so med drugim milijoni različnih rastlinskih in živalskih vrst na zemlji. Feng shui je definiran tudi kot nauk o harmoniji.
Tretji princip je princip petih elementov. Tu gre za diferenciacijo obeh prasil jina in janga na pet sil, ki jih simbolično predstavljajo les, ogenj, zemlja, kovina in voda. Vse v vesolju in na zemlji pripada petim elementom. Tudi ljudje. Osnovni in najpomembnejši faktor ujemanja in razumevanja med partnerjema je odvisen od njune pripadnosti elementom. Bistvo »zdravljenja« prostora je v uravnavanju neskladnosti v prostoru na osnovi principa petih elementov. Tudi kitajska medicina zdravi na osnovi petih elementov.
Četrti princip je princip petih živali, ki se uporablja za določanje najboljše lege naselij, lege hiše, način postavitve pohištva v prostoru, način zasaditve rastlin v vrtu in podobno. Ta princip podpira naš podzavestni občutek za varnost in udobje.

Feng shui je tudi umetnostna oblika, ki temelji na izkušnjah in zdravem človeškem razumu. Na umetelen način premaga neravnovesja v okolju, tako neposredno izboljša življenjsko in delovno okolje, da bi se življenjsko potrebno ravnotežje in harmonija še naprej krepili.
(Lillian Too - Das große Buch Feng Shui)


Dodajte komentar