LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35321 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

3. Maj 2012 | Članki in nasveti, Prehrana

Čokolada kot dodatek k prehrani: pozitivne lastnosti

Več kot znanost ve o čokoladi, bolj izjemna le ta postaja. Vendar kakšne so še ostale prednosti čokolade, poleg občutka zadovoljstva, katerega vsi tako dobro poznamo? Tukaj je kratek seznam prednosti čokolade:

1.) Čokolada glede na nedavne raziskave, zagotavlja odlično mentalno spodbudo, s tem ko pospeši pretok krvi v možgane. Posledično je čokolada zelo dobra izbira za izboljšanje posameznikovega spomina in pozornosti,  s čimer se lahko zelo izboljša tudi reakcijski čas.

2.)  Čokolada je lahko zelo dobra za kožo. Nemška študija je pokazala, da so ženske katere so tri mesece skupaj, dnevno uživale čokolado, imele precej bolj vlažno in nežno kožo. Sklepati je, da so takšni rezultati v primerjavi z ostalimi ženskami katere niso uživale iste količine čokolade,  nastali na podlagi dejstva, da se je v času uživanja čokolade, zelo povečala cirkulacija krvi.

3.) Čokolada lahko v določeni meri, zagotovi zaščito pred srčnimi boleznimi. Raziskovalci so ugotovili, da uživanje temne čokolade zmanjšuje tveganje za povišan krvni tlak, zmanjšuje holesterol in ščiti pred nastankom krvnih strdkov.

4.) Čokolada izboljšuje počutje in razpoloženje ljudi. Ravno tako čokolada zelo dobro vpliva na športnike, saj skrajša čas okrevanja po napornih treningih. Nenazadnje je čokolada tudi zelo uporabna kot afrodizijak, saj dokazano povečuje splolno poželjenje pri ženskah in ravno tako pri moških.


Dodajte komentar