LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35674 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

23. November 2012 | Članki in nasveti

Črni petek

Ste se že kdaj vprašali, kaj je črni petek in od kod takšno ime?

Črni petek je dan, ki v Združenih državah Amerike sledi zahvalnemu dnevu in tradicionalno naznanja začetek božične nakupovalne sezone. Na ta dan večina trgovin odpre vrata že zelo zgodaj in ponudi posebne akcijske cene, s katerimi želijo otvoriti prihajajočo nakupovalno mrzlico.

Petek po zahvalnemu dnevu uradno ni praznik, toda večina zasebnih delodajalcev (razen trgovcev) zaposlenim omogoči dela prost dan.

Ime "črni petek" izvira iz Filadelfije, kjer so ga sprva uporabljali v povezavi s prometnim kolapsom, ki je sledil prazničnemu zahvalnemu dnevu. Kasneje so dodali še razlago, ki pravi, da "črni petek" označuje trenutek, ko trgovci začnejo ustvarjati dobiček oziroma preidejo iz rdečih v črne številke.
V Evropi črnega petka ne poznamo, prav tako tudi ne dne, ki naznanja začetek decembrske nakupovalne norije. Kljub temu to ne pomeni, da trgovci za december ne pripravijo posebnih akcijskih ponudb.


Ena misel na “Črni petek”

1 komentar na Črni petek

 • Lidija
  Lidija pravi:

  Aha sedaj pa vem kaj mi je sin razlagal! :) Nisem poznala tega novega dogodka.. super presenečenje. Štampiljka je moja! ;)

  Komentirano dne 23. November 2012 ob 02:22

Dodajte komentar