LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35036 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

20. September 2011 | Članki in nasveti, Hujšanje

Dieta – iz teorije v prakso

Nič več nepotrebni diet, ki so nepotrebne in nemogoče! Edino kar je potrebno osvojiti je zavedanje, da ste vi sami kreatorji te nove osebe in da boste edino vi prejeli nagrado. Tukaj je nekaj osnovnih načel, ki so veliko slavnih oseb pripeljali do izrednih rezultatov, kot tudi na primer igralko Victorio Principal.

Prvo načelo

Posvojite dobre navade že danes! Nikoli ni prepozno, da bi se naučili jesti zdravo! Dovolj je že, da se izognete presežkom in nenadnim spremembam v vašem načinu prehrajevanja.

Drugo načelo

Pomembno je vedeti iz česa je vaša hrana sestavljena.  Kako deluje proces prebave, kako delujejo vitamini in minerali na vaše telo in vpliv masti, soli in drugih škodljivih snovi.

Tretje načelo

Morate razumeti zakaj jeste toliko in tako slabo. Razmišljajte o vaših prehranjevalnih navadah in napakah ali šibkosti in  se naučite spoštovati svoje telo in mu nehati škodovati s slabo hrano.

Četrto načelo

Pomembna ključa sta zmernost in uravnoteženost. Diete, ki so polne odrekanja so zelo nevarne za zdravje. Namesto tega posvojite dobre prehranjevalne navade, jejte uravnoteženo in zmerno, da telo ne bo imelo potrebe po nadobeščanju.

Peto načelo

Pozitivna dieta! Dieta ne pomeni izolacije. Če ste s hrano obsedeni, bodite prepričani da kljub užitku ob hranjenu, za to ne boste prejeli nagrade.

Šesto načelo

Naučite se ločevati med shujševalno dieto in dieto za zdravo telesno težo, ki jo priporočajo nutricisti. Morate razumeti, da je med pojmom dita za izgubljanje telesne teže in dieta za zdravo telesno postavo pomembna razlika. Dieta pomeni, kaj jeste in ne česa ne jeste.

Sedmo načelo

Bodite fit in ne boste postrebovali izgledati stereotipno. Ne zgledujte se po drugih, ker imate svojo konstitucijo. Vaša idealna telesna teža je odvisna od večih parametrov: višine, kosti, starosti itd.

Osmo načelo

Zaobljubite se! Vztrajajte pri upiranju skušnjavam in poskušajte jesti primerno.
Zdaj te pirpravljeni, da se samozavestno odločite za pomemben korak in spremenite naćin življenja in tako uidete obsedenosti z eksta kilogrami.


Dodajte komentar