LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 34646 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

28. Oktober 2012 | Članki in nasveti, Rekreacija

Fizična aktivnost in rekreacija v zrelih letih

Veliko je prednosti za rekreacijo v zrelih letih, ki se odražajo predvsem v dobrem zdravju in v zdravem življenjskem slogu. Ljudje, ki so športno aktivni se počutijo, bolj zdrave in imajo bolj polno življenje, ki se odraža v slehernem trenutku. Razen dobrega počutja, fizična aktivnost tudi zmanjšuje tveganje za bolezni srca, možgansko kap, rak na črevesju in diabetes.

Zakaj biti aktiven in zakaj rekreacija?

Raziskave so pokazale, da so starejše osebe z aktivnim življenjskim slogom pogosto v enakem zdravstvenem stanju kot manj aktivne osebe, ki so 15 let mlajše.

Eden izmed najboljših načinov za dolgo in zdravo življenje je ravno z prakticiranjem redne telesne vadbe. Mogoče včasih ne boste vedno pri volji, ali pa boste mnenja da preprosto ni časa, ampak zapomniti si je vredno, da telesna aktivnost in rekreacija obstaja v veliko oblikah, kamor spada tudi: vrtnarjenje, pospravljanje po hiši in hoja v trgovino za nakup mleka ali časopisa.

Eden izmed zelo uspešnih načinov s katerim se lahko osebe v zrelih letih borijo proti stereotipu “starostnika” je redna fizična in socialna aktivnost. Oseba v zrelih letih je lahko aktivna preko igranja golfa, kegljanja, balinanja, plavanja, tenisa, pohodništva, plesa, ali preprosto z vrtnarjenjem in sprehajanjem psa. Vse naštete aktivnosti imajo pomembno vlogo pri dobrem počutju in izgledu, zaradi katerega se boste sami počutili dobro v svoji koži in ravno tako dajali dober vtis svoji okolici. Posledično boste preko vitalnega življenja tudi izboljšali kvaliteto svojega življenja.


Dodajte komentar