LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

24. December 2012 | Članki in nasveti

Ho Ho Ho, vesel božič vsem!

Pa smo ga spet dočakali, konec je prišel hitreje kot smo si mogoče mislili pred enim letom. Pa ne govorimo o koncu sveta, ampak o koncu leta 2012. Še malo manjka pa se bomo za vedno lahko poslovili od leta 2012 in pozdravili novo leto 2013, a še prej nas čaka nekaj lepih trenutkov z našimi najdražjimi.

Božični večer je zagotovo nekaj posebnega in pomeni poseben praznik družine in ljubezni, za vse verujoče in ravno tako neverujoče. Vsaka družina preživi pred božični večer in božič malce po svoje, v skladu z običaji svojih staršev ter glede na svoje navade in prepričanja. A dejstvo je, da je bistvo božiča včasih kar malo pozabljeno in se razlikuje od družine do družine in od države do države v kateri se le ta praznuje. Ravno zaradi vse raznolikosti poznamo kar nekaj zanimivosti o božiču, ki vas utegnejo presenetiti.

Pravoslavni kristjani praznujejo božič 7. januarja. Leta 350 našega štetja je papež Julij 1 določil 25 december kot novi dan za praznovanje božiča.

 • V grškem jeziku pomeni črka X znak Kristusa, ravno zaradi tega je ponekod po svetu božič označen kot Xmas.
 • Če tudi vi vsako leto pričakujete božička, da vam prinese darilo pod smrekco, potem morate vedeti naslednje: če bi božiček želel dostaviti vsa darila otrokom po vsem svetu, bi glede na poročilo ameriških znanstvenikov, mogel obiskati 822 domov na sekundo, medtem ko bi potoval z nadzvočno hitrostjo. To je resnična hitrost,...
 • Legenda o prijaznemu možu Santa Claus, temelji na resnični osebnosti o resničnem svetniku, Svetem Nikolaj iz Mire, ki je v četrtem stoletju našega štetja živel na ozemlju današnje Turčije.
 • Glede na legendo o svetniku Svetem Nikolaju, izvira tradicija nastavljanja božičnih nogavic iz resnične zgodbe o treh sestrah, ki si niso mogle privoščiti poroke. Pomagal jim je dobri mož Sveti Nikolaj, ki se je po dimniku prikradel v hišo in napolnil njihove nogavice z zlatimi kovanci.
 • Jabolka so bila prva uporabljena dekoracija za na božično drevo, vse dokler niso jabolk nadomestili z lučkami. Ta običaj je pričel protestantski reformist Martin Luter (1483-1546).
 • Božič so prvič praznovali v današnji Angliji in sicer leta 521 v Yorku.
 • V Kanadi ima Božiček svojo lastno poštno številko H0H 0H0
 • V času velikih božičnih nakupovalnih mrzlic je znamenita kreditna kartica Visa uporabljena le v Ameriki 5340 krat na minuto.
 • Glede na narejene študije je dva tedna pred božičem najbolj popularen čas za pare, da se razidejo. Mi vam v tem času seveda privoščimo čim več trdnih vez in novih ljubezni.

Sedaj ko smo že globoko v prazničnem času in le še čakamo, da se poslovimo od starega leta in pozdravimo novo leto 2013 pa le še poskusimo uživati v slehernem trenutku prazničnega časa.


Dodajte komentar