LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35373 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

30. Julij 2012 | Članki in nasveti, Kajenje, Življenje

Ideje za sodobno kuhinjo

Idej za zanimivo in sodobno kuhinjo ni težko vključiti v že obstoječ prostor in sicer z upoštevanjem nekaj temeljnih načel, ki lahko zelo popestrijo izgled sodobne kuhinje. Oblikovanje kuhinje ni nobena skrivnost, s pomočjo nekaj osnovnih principov lahko ustvarite sodoben prostor, ki izgleda atraktivno in katerega je precej enostavno uporabljati,...

Na internetu obstaja veliko slik sodobnih kuhinj, ampak več slik kot boste videli, bolj boste dobivali željo po dodajanju čedalje več stvari v svojo kuhinjo in čedalje bolj zbegane se boste počutil. Kakorkoli, zavedati se moram da vsaka moderna kuhinja temelji na nekaj osnovnih oblikovalskih principih. Glavne oblikovalske elemente sodobne kuhinje sestavljajo čiste linije, drzne barve in kontrast, nekateri vplivi sodobne umetnosti, veliko svetlobe in pestra prostorska razporeditev.

Ni vse v predmetih in dodatkih, ki bodo dali vaši kuhinji pridih sodobnosti, ampak oblika sama. Torej bodite pozorni na spodaj omenjene podrobnosti in pri nakupovanju vedno mislite na sozvočje z oblikovnimi elementi.

Čiste linije

Vedno vzdržujte čiste linije v kuhinji, kar ne pomeni, da v kuhinji ne smejo biti krivine kot so pri kuhinjskih pultih ali drugih kosih pohištva, ki so zaobljenih oblik. Lahko se odločite za lesena tla, kjer se vidijo vodoravne linije desk. Ohranjanje čistih linij, ne bo dalo samo občutek sodobne kuhinje, ampak bo tudi pomagalo pri tem, da bo kuhinja videti večja. Modularno kuhinjsko pohištvo in drugo moderno pohištvo, kot so mize in stoli, bodo tudi veliko dodali k uporabi čistih linij v prostoru. Izberete lahko tudi mizo, ki bo horizontalno ali delno ukrivljena in zraven dodate še stole, ki prikazujejo moderno obliko. Odločite se za mizo in stole, ki imajo noge mehkih oblik in ki so narejene iz jekla. Stekleno pokrivalo na mizi bo ravno tako občutno pomagalo izboljšati videz vaše kuhinje.

Barve

Odločajte se za dvo-barvne motive in se izogibajte preveč različnim barvam, ravno tako se izogibajte kuhinjam v črni in kovinski barvi. Ena izmed najboljših in najbolj primernih barvnih kombinacij za kuhinjo je modra/aqu z zelenimi stenami, kjer je nekaj predelov z belo barvo, beli kuhinjski aparati in drugi kuhinjski predmeti iz jekla. Druga čudovita tema za kuhinjo je: polovica stene pobarvana v barvo sivke in polovica v belo barvo, z črnimi kuhinjskimi aparati in pohištvom v barvi jekla. Poskusite se izogibati klasičnim belim stenam v kuhinji, vendar če se ne morete odločiti za nobeno drugo barvo, ne boste nikoli zgrešili z klasično belimi stenami in belimi kuhinjskimi napravami. V tem primeru popestrite prostor tudi z nekaj dodatki kot je vaza z rožami, stoli z sedežnim delom v toplih barvah ali nekaj slikami, ki bodo prostoru dale malce več življenja.

Veliko svetlobe

Dobro se prepričajte, da ima prostor dovolj svetlobe. V tematskih kuhinjah kot so npr. Toskanska kuhinja ali francoska podeželjska kuhinja, je zelo značilna staro rumena barva svetlobe. V sodobnih kuhinjah se v večini uporablja bela in mehka svetloba. vedno se prepričajte, da bo v kuhinjskem prostoru vedno dovolj oken, da lahko brez težav notri prodira tudi naravna svetloba. V primeru, da ni dovolj naravne svetlobe, je priporočljivo razmisliti o dodatnem viru naravne svetlobe. Za izboljšanje umetne razsvetljave v prostoru, dodajte nekaj dodatnih luči in kombinirajte s trenutnim kuhinjskim dekorjem.

Prostorska razporeditev

Modularno kuhinjsko pohištvo samo po sebi ponuja dovolj prostora za shranjevanje vseh predmetov, tako da je možnost nereda s tem zmanjšana in je čiščenje zelo poenostavljeno. Na voljo naj bo vedno dovolj polic za shranjevanje posode. V primeru uporabe modularnega pohištva ni noben problem kombiniranja in iskanja prostora za pečico in ostalih kuhinjskih aparatov. Postavite hladilnik tako, da vam vzame najmanj prostora in na mesto, da vam bo vedno najbolj dosegljiv. Poskusite se izogibati vsem odprtim policam, v primeru, da vam bo še vedno primanjkovalo prostora, raje razmislite o namestitvi nekaj več kuhinjskih elementov. Bodite pozorni, da bodo vse odlagalne površine vedno čiste in urejene, saj nered v kuhinji ne morejo skriti še tako stilske in sodobne kuhinje.

Torej, če boste upoštevali teh nekaj preprostih in univerzalnih nasvetov, lahko tudi vi popolnoma sami ustvarite popolnoma svoj in odličen videz moderne kuhinje.

Primerni in stilski kuhinjski pripomočki dodajo dobro oblikovani in urejeni kuhinji le še piko na i, zato se skrbno posvetite tudi izbiri kvalitetnih in lepo oblikovanih kuhinjskih pripomočkov. Priporočamo vam, da preverite Keramične kuhinjske ponve in Keramične nože, ki postajajo novi trend v sodobni kuhinjski opremi številnih modernih kuhinj.


Dodajte komentar