LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35674 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

12. November 2012 | Članki in nasveti, Rekreacija, Življenje

Kako začeti z redno telesno aktivnostjo v zrelih letih?

Naj postane vaš fokus, da preprosto pričnete, vzpostavite si rutino in uživajte vse prednosti življenja rekreativca.

Začetek lahko pomeni že hojo v trgovino, uporaba stopnic namesto dvigala, ravno tako lahko sestopite iz avtobusa eno postajo prej in si privoščite prijeten sprehod. Ko enkrat pričnete s temi preprostimi koraki, je čas da nadgradite rekreacijo z nekaterimi bolj zahtevnimi telesnimi aktivnostmi.

Izberite si šport ali le način telesne aktivnosti, ki vam je blizu, kmalu boste presenečeni ko boste spoznali kako hitro mine čas. Če uživate v vrtnarjenju, lahko to preprosto pričnete delati malce dlje kot ste do sedaj. Ravno tako lahko psa peljete na malce daljši sprehod.

Poskusite nekaj različnih telesnih aktivnosti, dokler ne najdete tiste, ki vam najbolj ustreza, v nasprotnem primeru lahko vse skupaj postane neprijetno. Izvajanje telesne aktivnosti, v kateri uživate vam veliko hitreje tudi postane prijetna rutina, med drugim lahko kmalu pridete tudi do novih poznanstev.

Ravno tako je pomembno, da izvajate telesno aktivnost v času, ki vam najbolj ustreza. Vaš namen naj postane, da postane rekreacija del vašega normalnega dneva.


Dodajte komentar