LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 34646 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

18. Avgust 2016 | Članki in nasveti, Nega kože, Zdravje, Življenje

Kako se zaščititi pred piki komarjev

Zaščitimo se lahko na več načinov. Ko nam ena vrsta zaščite ne zadostuje več, lahko posežemo po drugi. Če želimo še večjo zaščito, pa lahko kombiniramo enega z drugim.

Da bi lahko ugotovili, kako se učinkovito zaščititi pred piki, moramo najprej ugotoviti, kaj jih privablja.

Pivo

Vsi ljubitelji hmelja boste razočarani, saj pivo privlači komarje. Slednji poviša raven etanola v znoju, kar posledično zviša našo telesno temperaturo.

Nosečnice

Nosečnice imajo komarji od vseh oseb najraje, saj imajo povišano telesno temperaturo, oddajo poseben vonj, ki ugaja komarjem, poleg tega pa izdihajo do 21% ogljikovega dioksida.

Temnejša barva oblačil

Pri izbiri svoje žrtve se komarji orientirajo tudi s pomočjo svojih oči. Ugajajo jim temnejše barve oblačil, kot so črna, modra in rdeča barva, poleg tega pa jih je težje opaziti na temni podlagi.

Znojenje

Če ste se kdaj spraševali, zakaj ste celi popikani, ko pridete iz jutranjega ali poznega popoldanskega teka, je tukaj odgovor. Znojenje in povišana telesna temperatura prikličeta komarje na plano.

piki

Nasveti

  • Nosite primerna oblačila z dolgimi rokavi, da vsaj malo prekrijejo vonj našega telesa. Ker komarje privlačijo temne barve, še posebej črna in modra, si oblecite čim svetlejša oblačila, najbolje v beli barvi.
  • Znano je, da na splošno vse insekte odganja vonj sivke, poprove mete, rožmarina ter drugih eteričnih olj, kot so limonska trava, citronela, geranija, bazilika, limonski evkaliptus. Komarje boste učinkovito odgnali tudi s pomočjo kavne usedline.
  • Najbolje je, da poleg naravnih zaščitnih mazil ali sredstev uporablite še repelente, ki bodo učinkovito odgnali tudi najbolj vztrajne komarje.

Zaščita

Držite se teh osnovnih smernic in komarji ne bodo več želeli biti v vaši bližini.


Dodajte komentar