LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35036 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

28. April 2013 | Članki in nasveti

Kako se znebiti nezaželenih dlačic?

Nezaželene dlake po telesu lahko predstavljajo velik problem in neugodje, poleg tega pa nas lahko pripeljejo do občutka neprivlačnosti. Predstavljamo vam nekaj najpogostejših načinov, ki se jih poslužujejo tako ženske, kot moški.

Odstranjevanje dlak s pinceto

Puljenje obrvi nikakor ni samo za ženske, saj ni nič bolj odbijajočega kot moški, ki ima obrvi zraščene in je videti, kot da ima samo eno obrv in ne dveh. Reševanja težave se lotite povsem enostavno, če vas je strah, pa za pomoč prosite partnerko ali partnerja. Vzemite pinceto in si populite dlake neposredno nad nosom – takoj boste videti bolj urejeni in privlačnejši. Verjemite, nič ne boli, pazite le, da si s pinceto ne priščipnete kože.

Odstranjevanje dlak s škarjami

Škarje pridejo v poštev za odstranjevanje dlak v nosnicah, saj je dlaka (ali več dlak), ki kukajo iz nosnice, videti zelo zanemarjeno in neprivlačno. Škarje lahko uporabite tudi za odstranjevanje dlak povsod tam, kjer jih ne želite povsem pobriti – že če jih boste pristrigli bo vse skupaj videti veliko bolj urejeno, hkrati pa bo tudi veliko bolj higienično. Dlake si tako lahko pristrižete v ušesih, pod pazduhami, v nosu, okoli mednožja, pa tudi recimo na členkih prstov.

Odstranjevanje dlak z britvico

Britje je najbolj enostaven način odstranjevanja dlak, ki ga lahko uporabite praktično kjer koli po telesu – ne le na obrazu, kot ste večinoma vajeni. Tako poleti kot tudi pozimi si na račun večje higiene in privlačnejšega videza vsaj občasno obrijte dlake pod pazduho, na prsih, okoli mednožja, po potrebi pa tudi na hrbtu. Pred tem pa še preverite nasvete o tem, kako naj bo britje čim manj agresivno za kožo.

Da bi preprečili nastanek zoprnih rdečih pikic, morate, kot prvo, upoštevati naslednje:

1. Brijte se po tuširanju, ko so dlake mehkejše
2. Naj bo koža napeta in britev ne bo porezala gubic.
3. Pustite, da pena ali gel za britje nekaj časa učinkuje; tako bodo dlake mehkejše.

ZVIJAČA: Zgoraj našteti nasveti vam bodo pomagali zmanjšati razdraženost kože po britju. Da pa bi povsem preprečili rdeče pikice po britju, pa na koncu kožo dobro posušite in nanesite puder za dojenčke! To je uporabno tako za moško in žensko intimno britje, britje pazduh, britje nog in moško britje prsi, kar mnogim moškim z bolj občutljivo kožo povzroča težave. Tudi za britje obraza pri moških s trdimi kocinami, katerih britje močno razdraži kožo.


Dodajte komentar