LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35373 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

12. November 2012 | Članki in nasveti, Kuhanje

S keramičnim rezilom v prihodnost vsake kuhinje

Veliko je bilo že povedanega o vrhunskih in revolucionarnih rezilih, pa naj bo to za uporabo v kuhinji ali pa izven nje. V preteklosti so se spreminjali načini obdelave kovine, načini brušenja rezil, in sama tehnologija izdelave nožev. A v vsem tem času je osnovna sestave nožev še vedno ostala enaka in to praktično pri vseh vrstah nožev, no tako je bilo vse do sedaj! Kaj bi rekli če vam zatrdimo, da revolucijo med noži predstavljajo keramični noži? Tisti, ki jih še ne poznate ste verjetno pogledali malce z začudenjem ob tej trditvi, a dejstvo še vedno ostaja, revolucija je tukaj in med nami so keramični noži.

Zakaj nož narejen iz keramike?

Keramičen nož je nož narejen iz zelo trde in odporne keramike, najpogosteje je to cirkonijev dioksid (Zr02, znan tudi kot cirkonij). Ti noži so ponavadi narejeni z suhim stiskanjem cirkonijevega praha. Rezilo je nato brušeno z krožnim brusilnikom, ki ima diamantno prevleko. Na lestvici trdnosti mineralov uvrščamo cirkonij na 8,5, kar je zelo visoko v primerjavi z 6 do 6,5 za kaljeno jeklo in 10 za diamant, kateri se uvršča najvišje. To zelo ostro keramično rezilo zelo redko potrebuje brušenje in postaja vedno bolj priljubljeno za domačo in tudi za profesionalno uporabo.

Keramično rezilo preprosto prekaša vsa rezila znana do sedaj

Keramična rezila ne rjavijo in na noben način niso škodljiva za okolje ali za ljudi, niso magnetna in ne prevajajo elektrike. Keramični noži so zelo primerno kulinarično orodje za rezanje mesa brez kosti, rezanje zelenjave ali sadja, saj so zelo odporna na močne kisline in jedke snovi ter zaradi dejstva, da ostane rezilo ostro dlje kot vsa ostala rezila na trgu. Kljub temu je potrebno razumeti, da se takšna rezila lahko poškodujejo ob udarcu na trdo površino, zato se naj ne uporabljajo za rezanje skozi kosti, rezanje zmrznjenih živil ali za kakšne podobne primere, kjer bi se lahko keramičen nož poškodoval. Na trgu obstajajo tudi noži z različno obarvanimi rezili, zaradi česar takšen keramičen pripomoček ne bo le vaš sodoben in nepogrešljiv pripomoček za kuhinjo ampak tudi zelo lep dodatek, ki sodi v praktično vsak sodoben dom.

Le kdo bi si nekaj let nazaj mislil, da lahko revolucijo v izdelavi nožev naredi ravno keramika, a dejstvo ostaja, da keramični noži postajajo nepogrešljiv pripomoček in orodje, ki ga preprosto moramo imeti. Vsi znani in večji proizvajalci nožev so jih dodali v svojo ponudbo, zato ni več dvoma o tem, da keramičen nož ni le muha enodnevnica ampak dejstvo, ki ga ne moremo spregledati.

Preizkusite odlično znamko kuhinjskih pripomočkov Peterhof, ki proizvaja veliko vrhunskih keramičnih pripomočkov, med katerimi so tudi keramični noži, ki so med drugim dostopni za povprečno kuhinjo in ravno tako uporabni za profesionalno uporabo.

PA DOBER TEK!


Dodajte komentar