LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35308 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

25. Julij 2012 | Članki in nasveti, Spanje, Življenje

Ko te »pič« komar…

Če se z malim krvosesom srečate, so posledice dokaj neprijetne: srbečica, rdečica in mala oteklina na to spominjajo kar nekaj dni. Z nervoznim praskanjem mesta pika bo vnetje trajalo le še dlje. V pomoč naj bodo raje naravni načini za njegovo blaženje.  Led: Za blaženje vnetja – kar komarji pik je, srbečice in morebitne otekline pomaga ledeni obkladek.

Vročina

Po drugi strani pa je za blaženje komarjega pika izredno učinkovita vročina, saj iz pika izvleče histamin. Komarji pik polijemo z vročim voskom, ali pa nanj položimo žlico, ki smo jo prej nekaj časa držali pod vročo vodo – vendar pozor, da ne bo prevroča, da ne bi namesto pika dobili opekline.

Aloe vera

Čudežni zdravilni učinki aloe vere so koristni tudi pri odpravljanju neželenih posledic komarjega pika. Uporabimo lahko rastlino samo, ali pa gel.

Bananin olupek

Z notranjostjo bananinega olupka namažemo komarji pik in kmalu bo bolje. Zdravilo bo še bolj učinkovito, če je olupek hladen.

Česen in limona

Ti dve živili nista dobri le za odganjanje komarjev, temveč tudi za blaženje komarjih pikov. Ker sta tako česen kot limona naravna antibiotika, je zelo učinkovito, če z njima namažemo komarji pik.


Dodajte komentar