LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

16. December 2012 | Članki in nasveti, Življenje

Konec sveta je blizu! Ste pripravljeni na 21.12.12?

Nedvomno ste že ogromno slišali o bližajočem se koncu sveta in o številnih teorijah, glede na katere bo naša preljuba zemlja kmalu končala svoj obstoj v širnem vesolju. Res je, da so že kar nekajkrat v preteklosti številni ljudje napovedali konec sveta (kot recimo leta 2000), ampak vsekakor ni za lase privlečeno dejstvo, da bo nekega dne tudi naša preljuba zemlja dočakala svoj konec (glede na trditve znanstvenikov). Zagotovo vsak od nas kdaj pomisli: “kaj pa če bo konec ravno 21.12.2012”? Ste se kdaj spraševali ali za vsem tem stojijo tudi kakšna malce bolj utemeljena dejstva? Ste se kdaj spraševali, od kje sploh izvirajo vse te zgodbe o koncu sveta, ki naj bi se zgodil 21.12.2012?  Za vas smo pripravili kratko zbirko bolj ali manj znanih dejstev, ki se nanašajo na konec sveta kot ga poznamo sedaj.

Izvor prepričanja o koncu sveta 2012

Številna prepričanja o kataklizmičnem koncu sveta 21 decembra 2012 niso nekaj povsem novega. Datum 21.12.2012 velja kot zaključek 5125 letnega cikla glede na stari majevski koledar. Ravno tako naj bi se številne astronomske poravnave planetov in številni numerološki izračuni ujemali s tem datumom, čeprav ti podatki nikoli niso bili splošno sprejeti iz strani konvencionalne (mainstream) znanosti.

21.12.2012 kot preobrat na boljše

New age predstavniki razlagajo, da bi se s tem datumom pričel velik prehod, ki označuje začetek časa, v katerem bo zemlja in njeni prebivalci doživela veliko in pozitivno duhovno ali fizično preobrazbo. Ravno zaradi takšnega prepričanja ti posamezniki menijo, da datum 21.12.2012 pomeni začetek nove in boljše dobe, ki bi se tudi naj zgodila kot posledica obrata zemeljskih polov.

21.12.2012 kot globalna katastrofa

Spet nekateri drugi posamezniki trdijo, da ta datum predstavlja resničen konec sveta, ki bi se naj zgodil v obliki globalne katastrofe. Govori se o različnih scenarijih, med katerimi so padec kometa na zemljo, nov vesoljni potop, interakcija zemlje in črne luknje v središču vesolja, trk zemlje z planetom “Nibiru”.

Številni bolj ali manj priznani znanstveniki so že zdavnaj ovrgli možnost takšnih kataklizmičnih dogodkov v letu 2012. Mnogi strokovnjaki iz področja Majevske kulture navajajo, da v nobenem izmed znanih majevskih zapisov ni mogoče najti oprijemljivih dokazov o domnevnem koncu sveta. Ravno tako znanstveniki navajajo, da je zelo pogosto omenjen majevski koledar, kateri se bi naj končal v letu 2012, bil napačno interpretiran, ter da je s tem tudi popolnoma napačno predstavil majevsko zgodovino in kulturo. Mnogi priznani astronomi so ovrgli vse teorije o koncu sveta dne 21.12.2012, katere so za njih še ena vrsta okultne znanosti, ki se naj ne bi ujemala z povsem enostavnimi astronomskimi opažanji.

Sedaj je le še na vas, da se odločite, na katero stran se nagibate in katerim strokovnjakom bolj zaupate. :)


Dodajte komentar