LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35308 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

12. Avgust 2012 | Članki in nasveti, Življenje

Koraki do piknika o katerem bodo vsi govorili

Že krepko smo zašli v poletje in vsi smo že pozabili na mrzle zimske mesece, ko lahko le še sanjarimo o poletju, soncu, morju,....in ravno tako o vedno prijetnih poletnih večerih, ko lahko s prijatelji sedemo na vrt in se brez skrbi poveselimo. Da, pikniki so tisto, kar je tako popularno tekom poletja in katere si vsi priredimo malce po svoje. Kakšne piknike obožujete pa vi? Glede na naše bogate izkušnje menimo, da je ob organizaciji dobrega piknika vedno dobro misliti na naslednje stvari:

1.) Izbira povabljencev

Naši krogi znancev/prijateljev se zelo razlikujejo od osebe do osebe, kar je v veliki meri odvisno od našega življenjskega stila. Vsakomur se je težko odločiti, ko je potrebno izbirati kdo naj bo povabljen in kdo ne, seveda je primerno, da se najprej spomnite svojega ožjega kroga znancev a vedno pomislite, da smo si vsi različni in na prijetno druženje, kjer je zelo pomembno, da se vsi dobro razumemo. Torej, predhodno se odločite za število in pomislite na vse svoje ljudi iz svojega naj ožjega kroga, a vedno imejte v mislih dobre odnose ter se poskusite izogniti pretirano konfliktnim osebam, za katere že v naprej veste, da vam utegnejo zagreniti življenje.

2.) Izbira lokacije

Lokacija, lokacija, lokacija,...kot je to pomembno pri ostalih življenjskih aktivnosti je to zelo pomembno tudi pri organizaciji dobrega piknika. V primeru, da ne gre za večje število ljudi, je popolnoma primerno da se tega lotite kar pri sebi doma. V primeru, da nameravate prirediti večji piknik, se raje poslužite kakšnega večjega prostora,...a nikar ne skrbite, saj je pri nas precej velika izbira. V veliko pomoč vam utegne biti že ata Google, saj lahko že z malce iskanja najdete zelo zanimive lokacije za dobro poletno zabavo.

3.) Kaj bomo jedli in pili?

Hrana, pijača,....dobra družba,...Vsi uživamo v dobri hrani in pijači, še posebej če se imamo zraven lepo. V primeru, da bo prisotno manjše število ljudi, se lahko priprave lotite popolnoma sami, le predhodno si vzemite dovolj časa in si že pred prihodom gostov pripravite vse potrebno, tako da boste tekom vašega domačega piknika uživali brez kakršnih koli ovir. Izberite način priprave hrane, primerno meso in zelenjavo, seveda ne pozabite na kruh ter na nekaj brez alkoholne in alkoholne pijače. Če nameravate prirediti nekaj večjega, je priporočljivo, da najamete kakšno podjetje, ki vam utegne pri pripravi hrane privarčevati obilo energije in nepotrebnih skrbi.

4.) Kdo bo pomagal?

Ja kaj čemo,...na žalost je tako, da se vsi radi zavestno ali podzavestno izmaknemo delu, še posebej takrat ko se veselimo, saj kar težko dopustimo da karkoli zmoti našo dobro voljo. Mogoče imate tudi vi kakšne slabe izkušnje ko ste kot organizator velike zabave na koncu ostali popolnoma sami, skupaj z vso nesnago. Priporočljivo je, da se že pred začetkom vaše zabave dogovotite z udeleženci ter poiščete prostovoljce, ki vam bi utegnili pomagati pri organizaciji. Kdo pravi, da bi naj povabljenci le sedeli ter jedli okusno peko iz žara? Poskrbite, da se ne bodo zabavali le vaši gostje ampak, da boste imeli dovolj možnosti za zabavo tudi sami.

5.) Kako se bomo zabavali?

Navsezadnje dobra zabava ni vedno nekaj samoumevnega, seveda se v nekaterih primerih dogodi, da se imamo najlepše ravno takrat, ko najmanj načrtujemo a včasih ne škodi če nekaj malega pripravimo že v naprej. No voljo je veliko možnosti: igre z žogo, karte, družabne igre,..seveda je na voljo tudi le dober in spontan pogovor, a vsekakor je priporočeno, da se izogibate težkim temam in politiki, kjer redko kdaj vsi imamo ista mnenja.

Nenazadnje je vedno dobro pomisliti, da se na vsaki zabavi najde kdo ki malce preveč pogleda v kozarec, ravno zaradi tega je vedno primerno pomisliti na možnost nočitve, saj si nihče ne želi da bo kdo izmed naših povabljenih sedel opit za volan svojega jeklenega konjička. V primeru, da ni mogoče prenočiti, vsekakor predhodno poskrbite, da bo na voljo kakšna oseba, ki ne bo pogledala preveč globoko v kozarec. V skrajnem primeru priskrbite vizitke najbližje lokalne taxi službe, ki bo vse vaše goste in vas, varno spravila do domače postelje :)


2 misli na “Koraki do piknika o katerem bodo vsi govorili”

2 komentaji na Koraki do piknika o katerem bodo vsi govorili

 • zdenka žužek
  zdenka žužek pravi:

  ga ni boljšega hudiča ostrega,preverjeno.

  Komentirano dne 13. Avgust 2012 ob 15:46

 • marija
  marija pravi:

  Res je oster,še hujš od babjega jezika.

  Komentirano dne 13. Avgust 2012 ob 21:45

Dodajte komentar