LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

27. Januar 2014 | Spanje

Lahko noč, dete moje!

Otroci in spanje – dobro poznana kombinacija, kjer večkrat nastanejo težave. Vsak otrok je drugačen, zato zlatega pravila ni, le pravi način za uspavanje vašega otroka morate odkriti. Potem bo minila tudi nočna mora večurnega uspavanja! Preverite, ali katerega izmed naštetih nasvetov še ne poznate in poiščite pravega za vas in vašega nadebudneža, da tudi uspavanje postala pravljica.

1. Prepoznajte znake zaspanosti in sledite večernemu ritualu
Otroci potrebujejo spanec še bolj kot odrasli, zato poskrbite, da ob prvih znakih utrujenosti otroka pospremite v posteljo. Ko se otrok začne mencati okoli oči, vleči za ušesa, izgubi interes za igranje, ali postane bolj tih, kot je zanj običajno, je pravi čas, da ga odpeljete v posteljo. Če imate vsak dan enak red večernih opravil, bodo otroci sami zaznali, kdaj se približuje čas za spanje in bo uspavanje lažje.

2. Umirjena glasba pomirja, zibanje uspava
Uspavanke, ki jih vsakodnevno prepevate ali vrtite na predvajalniku, bodo otroke prej pomirile, da bodo lahko zaspali. Otroci takšne umirjene zvoke povezujejo z zvoki iz maternice, ki so jih pomirjali, zato imajo tako dober učinek. Če glasbo kombinirate z zibanjem, ki spominja na premikanje v materinem trebuščku, pa bo vaše uspavanje še bolj uspešno in hitro.

3. Ne glejte na uro, otroci še ne zaznavajo časa tako kot vi
Ninica za spanjeČe se vaš otrok še vedno zbuja ponoči, nikar ne glejte na uro, saj vas bo le spravila ob živce. Otroci še ne poznajo, koliko kaže, zato nima smisla, da jih na to opozarjate. Mirno jim povejte, da je še vedno noč in čas za spanje, če boste prenapeti, bodo to zaznali in se bodo veliko težje pomirili in zaspali nazaj.

4. Ninica namesto mamice
Raziskave so pokazale, da ninica uspešno nadomešča mamino bližino in se otrok zato lažje umiri in zaspi sam v sobi. Z ninico se ne počuti več sam, zato ne potrebuje več vaše bližine. Poskrbite le, da ninica ni prevelika, na njej ni kakšnih lomljivih ali drobljivih koščkov, ki bi lahko motili spanec ali bi jih otrok lahko zaužil. CuddleUppets NINICA ZA STISKANJE je lahko prava rešitev za vašega malčka, saj je čudovito mehka in puhasta ter vabljivih oblik, ki jih otroci enostavno obožujejo.

Nočna lučka5. Če je otoke strah teme, jim prižgite nočno lučko
Otroci spanje najprej povežejo s temo, ki jih objame, ko ugasnete luč. Da bi pregnali neprijeten občutek, jih zamotite z nočno lučko, da jih ne zagrnete v popolno temo še preden zaspijo. Nočna lučka želvak Žak lahko reši vašo težavo tako, da bodo otroci sami pokazali, da hočejo v posteljo, ker si bodo želeli znova videti zvezdnato nebo, ki ga želvak odseva v 4 barvah ali poslušati zvoke morja, ki jih lahko vklopite poleg svetlobnih projekcij.

Včasih je veliko bolj enostavno, če se le uspavanja lotite na pravi način, ki ustreza vašemu otroku. Naj postane tudi vaše večerno uspavanje prava pravljica, brez večurnega upiranja, joka in stoka. Recite le še: »Lahko noč, dete moje!«


Dodajte komentar