LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35373 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

9. November 2012 | Članki in nasveti

Lepotne operacije

Britney Spears, Demi Moore, Pamela Anderson, Joan Collins, Cher, in drugi zvezdniki imajo poleg slave in bogastva še nekaj skupnega!

Vsi našteti in tudi več kot 6 milijonov Američanov ima za seboj eno ali več estetskih operacij. Seveda estetska (lepotna) kirurgija še zdaleč ni le domena slavnih; dandanes se k njej zatekajo številni navadni smrtniki, ki želijo preoblikovati obraz ali telesne oblike oziroma izboljšati zunanji videz ter posledično okrepiti samozavest in samospoštovanje. K čedalje večji pogostnosti estetskih operacij je v zadnjem desetletju znatno prispeval napredek v tehnologiji; njena najočitnejša prednost, ki pripomore k odločitvi za estetski poseg, je v tem, da izide ob pomoči računalniške simulacije lahko vidimo že pred začetkom posega.

Porast lepotnih operacij tudi v Sloveniji

Estetski posegi so tudi v Sloveniji postali stvar življenjskega sloga in ljudje so ponosni, ker skrbijo za svoj videz tudi s celovitejšimi posegi v telo. Sicer Slovenci, kar zadeva lepotne operacije, ne letamo visoko: "Ljudje imajo precej bolj razumne želje kot, denimo, Američani.

V Sloveniji so najpogostejši estetski posegi, podobno kot v drugih razvitih državah, operacije dojk (povečanje, zmanjšanje, dvig povešenih dojk), korekcije nosu, liposukcija in kirurgija obraza (lifting, korekcija vek idr.). Za naštete posege se najpogosteje odločajo ženske: "Približno 90 odstotkov pacientov je žensk, 10 odstotkov pa moških.

Lepotne operacije telesa

POVEČANJE DOJK

Povečanje dojk je dandanes ena od najpogostejših estetskih operacij pri ženskah. Dojki povečajo z vsadkom (protezo), napolnjenim s posebnim silikonskim gelom. Kirurg lahko rez za vstavljanje vsadka naredi na območju pazduhe, okoli bradavice ali pod dojko.

Povprečno trajanje posega: 1 do 2 uri.

Okrevanje po posegu: pacientka se lahko vrne na delo v nekaj dneh po operaciji, fizični stik s prsmi je možen v treh do štirih tednih. Brazgotine zbledijo ali v celoti izginejo po letu dni, včasih tudi pozneje.

Trajnost rezultatov: različna; nekakovostni vsadki utegnejo zahtevati odstranitev ali zamenjavo.

DVIG POVEŠENIH DOJK

Najpogosteje se odločajo ženske po nosečnosti in dojenju ali po drastičnem hujšanju, ki ima za posledico atrofijo in spuščanje dojk. Poseg obsega dvig in utrditev povešenih dojk z odstranitvijo odvečne kože ter premestitvijo preostalega tkiva in bradavic. Kirurški rez poteka okoli bradavice ter navpično od bradavice navzdol, inframamarne linije.

Povprečno trajanje posega: 1 do 3 ure.

Okrevanje po posegu: pacientka se lahko vrne na delo teden dni po posegu, če opravlja težja fizična dela, pa po mesecu dni. Brazgotine v povprečju zbledijo v letu dni po operaciji.

Trajnost rezultatov: različna; težnost, nosečnost, staranje in spremembe telesne teže lahko povzročijo novo povešanje dojk.

LIPOSUKCIJA

Izboljša obliko telesa z odstranitvijo maščobnih oblog. Poseg poteka z izsesavanjem. Običajna območje: brada, ličnice, vrat, nadlakti, trebuh pod prsmi, abdomen, zadnjica, stegna, kolena, meča, gležnji. Za večje volumne maščobe je v rabi ultrazvočna lipoplastika - nova tehnika, pri kateri ultrazvočno napravo namestijo pod kožo in maščobo pred izsesavanjem navlažijo.

Povprečno trajanje posega: 1 do 2 uri ali dlje; ultrazvočna lipoplastika traja 20 do 40 odstotkov dlje kot običajna liposukcija.

Okrevanje po posegu: v večini primerov lahko pacient po posegu odide domov, včasih pa je potrebna hospitalizacija.

Vrnitev v normalno življenje: pacient se lahko vrne na delo v tednu ali dveh, če opravlja fizično delo, pa v 2 do 4 tednih. Popolno izginotje modric in prenehanje zatekanja: 1 do 6 mesecev ali dlje.

Trajnost rezultatov: rezultati so trajni, vzdržujemo jih s primerno prehrano in telesno dejavnostjo.

KOREKCIJA VISEČE KOŽE TREBUHA

Kirurg z večjim rezom nad pubisom odstrani odvečno kožo in maščobno tkivo na abdomnu, ki bodisi ovira pacientove normalne telesne dejavnosti ali pa je neestetski, ter zategne mišice abdominalne stene. Po potrebi sočasno opravi tudi premestitev popka.

Povprečno trajanje posega: 2 do 5 ur.

Okrevanje po posegu: pacient gre po operaciji domov ali pa prenoči v bolnišnici, odvisno od primera in obsega operacije.

Vrnitev v normalno življenje: vrnitev na delo je možna po dveh do štirih tednih, če opravljate težja fizična dela, pa v štirih do šestih tednih ali celo pozneje. Brazgotine zbledijo oziroma izginejo po treh do štiriindvajsetih mesecih.

Trajanje rezultatov: rezultati so trajni.


Dodajte komentar