LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 27701 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

10. April 2014 | Nekategorizirano, Recepti

Limonini trikotniki s chia semeni

Poznate tisti občutek: nekaj se mi lušta, ne vem točno kaj, nekaj sladkega, svežega, za prigriznit. S temle sem našla odgovor na moj skomin: ravno pravšnja kombinacija limoninega soka, medu in kokosa prida nepozaben okus. Tekstura trikotnikov je neverjetna, kar stopijo se v ustih. Limonin preliv je le še pika na i. Težko ostaneš le pri enem. In zakaj bi? Brez slabe vesti si lahko privoščiš še kakšnega.

Za limonine trikotnike s chia semeni potrebujete:

  • 2 skodelici ovsene moke(zmiksajte 2 zvrhani skodelici ovsenih kosmičev)
  • ½ žličke pecilnega praška
  • ½ sode bikarbone
  • ¼ žličke soli
  • ¼ skodelice chia semen
  • 1 žlica kokosove moke
  • ¼ skodelice kokosovega olja, strjenega iz hladilnika
  • ¼ skodelice medu
  • 1 jajce
  • ½ žličke vanilije
  • 1 žlica limoninega soka
  • 1 žlica nastrgane limonine lupinice

Priprava:
Segrejte pečico na 175°C. Pripravite si peki papir.
V mikser vsujte ovseno moko (oziroma ovsene kosmiče, ki jih miksate, dokler ne nastane moka). Dodajte pecilni prašek, sodo bikarbono, kokosovo moko in sol. Zmiksajte. Dodajte chia semena in ponovno zmiksajte.

Dodajte kokosovo olje, ki se je v hladilniku strdilo, tako da ga lahko razlomite na manjše koščke in zopet miksajte. Dodajte jajce, med, vanilijo, limonin sok in limonino lupinico. Miksajte da se vse dobro pomeša.

S spatulo testo nastrgajte na pripravljen peki papir. Naj počiva kakšno minuto. Testo oblikujte v krog debeline 2-3 cm. Razrežite na 6 trikotnikov.

Pecite 15 min. Vzemite iz pečice in z ostrim nožem ločite trikotnike med sabo. Pečite še 3-5 min, da bodo robovi prijetno hrustljavi. Ohladite na rešetki. Prelijte s sladkim limoninim prelivom in uživajte!

Sladka limonina glazura

  • 2 žlici masla
  • 1 žlica medu
  • 1 žlica kokosovega olja, stopljenega
  • 1 žlica limoninega soka

Vse skupaj premešajte da postane gladka zmes. Pred serviranjem s to glazuro prelijte trikotnike. Preostanek glazure hranite dobro zaprt v hladilniku. Pred naslednjo uporabo jo le segrejete, da zopet postane tekoča.
Mmmmm


Dodajte komentar