LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35674 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

13. Maj 2013 | Članki in nasveti, Hujšanje, Rekreacija

Z manj truda do krepkih mišic!

Ali mogoče poznate elektro stimulacijo mišic in kako deluje? To ni nobeden čudežen in novodoben način za krepitev mišic, ampak precej poznana in uveljavljena metoda s strani sodobne medicine. Predvsem se uporablja v fizioterapiji in omogoča osebam, ki drugače ne bi mogle izvajati fizične vadbe, da lahko kljub temu krepijo svoje mišice s pomočjo električnih impulzov, ki povzročajo krčenje mišic.

Kako delujejo elektro stimulatorji?

Naprave, ki povzročajo elektro stimulacijo delujejo tako, da proizvajajo blag električni tok iz naprave same v mišico. Postopek se prične tako, da se na narastišča mišic ali mišičnih skupin namestijo samolepilne elektrode. Signal na napravi se počasi povečuje, dokler oseba ne zazna kako električni tok prehaja skozi kožo v mišico. Večji signal kot je izbran na napravi, hitreje se bodo mišice krčile in sproščale. Izbrani čas vadbe se določa glede na mesto katerega vadimo in glede na velikost mišične skupine.

Kako normalno delujejo naše mišice?

Pri večini zdravih ljudi se mišični tonus in mišična moč ustvarja s pomočjo fizične vadbe mišic. A sam proces se prične v možganih in sicer tako, da možgani pošljejo signal po hrbtenjači in preko živcev, vse do mišic. Ta signal pove mišicam ali se te naj skrčijo ali sprostijo. S tem ko se mišice krčijo in sproščajo se tudi povečuje mišična masa, kar pa lahko postane problem v kolikor se malce polenimo ali pa nismo zmožni opravljati telesne vadbe zaradi kakšnih drugih ovir.

Kako delujejo mišice med uporabo elektro stimulacije?

Pri uporabi elektro stimulatorjev se mišice krčijo in sproščajo tako, da namesto da vaši možgani pošiljajo signal v mišice preko hrbtenjače, so mišice umetno spodbujene s pomočjo elektro stumulatorja. Ko so živci stimulirani, se začnejo mišice krčiti in sproščati, na podoben način kot če bi to počeli sami med telesno aktivnostjo. Takšna vadba omogoča ljudem, ki niso zmožni normalne telesne vadbe, da lahko kljub temu do neke mere vadijo in krepijo svoje mišice.

Zakaj uporabljati elektro stimulatorje mišic?

Te naprave so lahko uporabljene zaradi različnih vzrokov: za pospešitev cirkulacije v mišicah, za sproščanje mišičnih krčev, za preprečitev izgube mišične mase, za preprečitev venskih tromboz po operacijah in za izboljšanje gibljivosti mišic.

Ne glede na izbiro načina vadbe vam želimo obilo užitkov ob doseganju zastavljenih in željenih ciljev.


Dodajte komentar