LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

1. September 2013 | Članki in nasveti

Masaža in starostne gubice

Te presnete gubice, ne glede na to kako se že trudimo, vedno nam sledijo in nas počasi dohitevajo. Ampak ali obstaja kakšen popolnoma naraven način da malce omilimo napredovanje starostnih gubic? Ponavadi so vse metode za odpravo gub precej drage, zamudne in lahko tudi boleče, ampak obstaja način, ki je enostaven in med drugim tudi precej udoben.

Masaža proti starostnim gubam

Mogoče se sliši to kot ena izmed malo verjetnih metod za odpravo starostnih gub, ampak dejstva govorijo tej tehniki v prid. Strokovnjaki še kako dobro poznajo pozitivne učinke masaže na obrazne mišice. S preprostimi in lahkotnimi gibi se lahko učinkovito učvrstijo mišice obraza. Bistvo takšnega početja je pospešitev cirkulacije kože obraza, sproščanje napetosti in krepitev mišic obraza. S takšnim početjem lahko preprečimo nastanek aken temnih madežev kože in gub. Z masažo obraza pa posledično tudi polepšamo svojo polt.

  • Masaža gub med očmi - Kožo med očmi s prsti rahlo stisnite in masirajte navzgor v smeri čela. S kazalcem in sredincem se dotaknite nosu tik ob robovih oči. Z rahlimi krožnimi gibi masirajte področje okrog oči. Najprej pod obrvmi, pri tem imejte oči zaprte.

  • Masaža gub na čelu - S prsti pravokotno na gubo stisnite kožo in potegnite na vsako stran. Nato se s kazalcem in sredincem obeh rok dotaknite čela. Ostale prste skrčite v pest. S počasnimi krožnimi gibi zmasirajte čelo.

  • Masaža gub okoli lic - Dva prsta položite na zunanje strani nosnic in se nasmihajte. Široko odprite oči in ta položaj zadržite 10 sekund, nato se sprostite. Postopoma povlecite prste do sredine obraza, dokler ne začutite lične kosti. Na koncu se s prsti spustite do čeljusti in ustnic ter ponovite celoten postopek.

  • Masaža gub ob nosnicah - Kožo ob gubi rahlo primite s prsti in z vsako roko potegnite v smeri nosu. S krožnimi gibi zmasirajte predel.

Te preproste tehnike za masažo obraza lahko uporabljate sami ali pa s pomočjo partnerja. Priporočeno je, da za masažo gub uporabite naravno olje, katerega pred masažo nanesete na roko in ga nato nežno vtirate v kožo. Z uporabo masažnega olja boste lažje drseli po koži in s tem naredili masažo še bolj učinkovito, med drugim boste z izbiro ustreznega olja tudi poskrbeli za primerno navlažitev kože ter ji dali potrebne vitamine in minerale. Po koncu masaže lahko na kožo nanesete tudi vašo priljubljeno kremo, ter s tem poskrbite za celovito nego vašega obraza in za še boljšo zaščito proti gubam.


Dodajte komentar