LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 27701 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

3. Maj 2012 | Članki in nasveti, Kuhanje, Prehrana

Način priprave rib lahko vpliva na tveganje za možgansko kap

Ribe so od nekdaj bile sinonim za zdravo prehrano. Kljub temu, lahko način priprave zelo vpliva na to, koliko koristi boste imeli od uživanja rib, kar še posebej velja za starejše ljudi.

Študija katero je naredil Dr. Daariush Mozaffarian je pokazala, da so imeli posamezniki kateri so zaužili več tune in podobnih rib, manjšo verjetnost za pojav možganske kapi.

Zanimiv je podatek, da je rezultat zelo zavisel od tega ali je bila riba ocvrta ali ne. Posamezniki kateri so uživali tuno in ne-ocvrte ribe 1-4x tedensko, so imeli za 27% manjše tveganje za pojavnost možganske kapi. Medtem ko so posamezniki, kateri so uživali tuno in ne-ocvrte ribe vsaj 5x tedensko, zmanjšali tveganje za pojav možganske kapi za 30%.

Pri posameznikih kateri so uživali le ocvrto tuno in ostale ocvrte ribe, ni bilo zaslediti nobenih prednosti uživanja ribe. Šokanten je podatek, da se je tveganje za pojavnost možganske kapi dejansko povečala za 44%, pri ljudeh kateri so uživali ocvrte ribe več kot 1x tedensko.

 

Torej živimo zdravo in se izogibajmo ocvrte hrane!


Dodajte komentar