LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35308 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

3. Februar 2013 | Članki in nasveti, Življenje

Najboljši napotki proti staranju

Sigurno tudi vi poznate trenutke ko z začudenjem stremite v osebo za katero vam nikakor ni jasno kako ji kljub letom uspe ohraniti tako svež in mladosten videz. Po vsej verjetnosti se kaj kmalu vprašate, v čemu je trik in kje je recept za uspeh? Res je, da v veliki meri pripomore dednost, a precej lahko pripomorete tudi sami z svojim načinom življenja.

Tokrat smo se odločili, da za vas iz vsega sveta poiščemo kako lahko popolnoma sami v svojem domačem okolju poskrbimo za ta zavidanja vreden mladosten videz, ki mu leta stežka pridejo do živega. Glede na to, da v tem času še vedno niso odkrili vrelca mladosti, je vsekakor na voljo ogromno napotkov, ki vas lahko pripeljejo do zavidanja vrednih rezultatov.

Uporaba sezamovega olja v boju proti staranju

V trgovini z ekološko pridelanimi izdelki si kupite naravno sezamovo olje in se vsako jutri naoljite z njim po vsem telesu. Zjutraj boste s tem poskrbeli za osvežujočo budnico in odlično cirkulacijo krvi po celem telesu, ob enem bo olje dobro hidriralo vašo kožo, zaradi česar bo ta imela sijoč videz. Po tem lahko le še skočite pod jutranjo prho in sperete stran vse odmrle celice.

Omega-3 maščobne kisline za mladosten videz kože

Nepogrešljive v boju proti staranju so ravno tako omega 3 maščobne kisline, ki poskrbijo za rast močnih in zdravih las in za videz sijoče in voljne kože, zaradi česar so res ne pogrešljiva sestavina v vsakem domu. Priporočljivo je zaužiti omega 3 maščobne kisline zgodaj zjutraj in zvečer (priporočljivo v obliki kapsul).

Manj je več tudi v boju proti staranju

Veliko lepotnih kirurgov si je enotnih, da ni potrebno dnevno uporabljati ducat različnih preparatov, med katerimi imajo nekateri več kot 10 korakov za pravilen nanos. Raje si poiščite manj kozmetičnih izdelkov, tiste kvalitetne in se jih držite dlje časa. Menjava novega preparata vsak mesec vas bo težko pripeljala do obljubljenih rezultatov. Za boj proti staranju ni potrebno odšteti celega premoženja in skoraj praviloma vam lepotni sistemi, ki lahko stanejo tudi po več sto evrov, zelo redko dajo rezultat za katerega ste tudi plačali.

Boj proti staranju in bel sladkor ne gresta skupaj

Razlog je v tem, da lahko bel sladkor pospeši staranje kože, saj sčasoma slabi kolagen v koži, kar lahko privede do ne elastične kože in do gubanja kože. Raje zaužijte več sadja in zelenjave.

Ne pozabite na staranje vaših rok

Zelo hitro pozabimo na nego svojih rok a prvi znaki staranja se kaj hitro opazijo tudi na rokah, zato jih ne pozabite negovati z enako rutino kot skrbite za nego obraza. Najbolj enostavno je, da vsakokrat ko nanesete masko na obraz in naredite piling obraza, storite enako tudi na svojih rokah. Verjemite, da vam bodo roke hvaležne in učinek bo kaj kmalu tudi viden.

Z masažo proti stresu in prezgodnjemu staranju

Z dobro in redno masažo boste poskrbeli za mladosten videz telesa in duha, saj je masaža zelo dobro sredstvo proti odpravi stresa. Na voljo je veliko različnih zvrsti masaže, le na vas je da izberete katera vam je najbližja: klasična masaža, terapevtska masaža, refleksna masaža, kitajska masaža, shiatsu masaža,... V primeru, da nimate dovolj denarja ali pa časa, boste sami naredili že veliko z 20 min vajami vsak dan, meditacijo ali z ostalimi podobnimi tehnikami sproščanja.

Z vitamini proti staranju kože

Priporočljiva je uporaba kreme bogate z vitaminom C, ki ima približno 30% koncentracijo. Takšna krema je naravnost čudovit antioksidant in je še zlasti priporočljiva v poletnih mesecih, pri regeneraciji kože po sončenju.

Osvežite se z sadjem in svežina vašega telesa bo trajala dlje časa

Sadje vsebuje veliko zelo koristnih snovi, ki skrbijo med drugim za ohranjanjem vašega svežega videza. Namesto belega sladkorja izberite raje sadni sladkor: jagode, grozdje, jabolka,...vaše telo vam bo hvaležno.

Vsekakor je nasvet številka ena še vedno najbolj pomemben: poslušajte svoje telo in samega sebe in ohranite mladost v svojem srcu, ne glede na starost vašega telesa.


Dodajte komentar