LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

27. Marec 2012 | Članki in nasveti, Življenje

Najpogostejše napake pri odstranjevanju dlačic

Poletje je vedno bliže in bliže in čeprav ga povezujemo z brezskrbnostjo in zabavo, misel na poletno razgaljanje telesa marsikateri ženski ni najbolj pri srcu.

Odstranjevanje dlačic je eno izmed tistih opravil, ki ženski vzame veliko časa, skrbi, po drugi strani pa prinaša zadovoljstvo, ugodje in dobro počutje – ter navsezadnje lepoto.

Za odstranjevanje nadležnih dlačic obstajajo številni postopki. Med tiste prve prav gotovo štejemo britje z navadno britvico, potem pa so tu še voskanje, puljenje, lasersko odstranjevanje dlačic in še bi lahko naštevali. Čeprav ste britvico najverjetneje v rokah prvič držali že kar nekaj časa nazaj, je na vsake toliko časa priporočljivo preveriti, če se s svojimi dlačicami spoprijemate pravilno in na koži prijazen način. Navsezadnje je tukaj že skoraj poletje, zato posrbite za svojo gladko kožo.

Preberite, katere so najpogostejše napake pri odstranjevanju dlačic in se jih izogibajte!

Napaka: neuporaba pilinga

Piling je najboljša obramba pred vraščanjem dlak ne glede na to, katero obliko odstranjevanja poraščenosti izberete. Omislite si blag piling, ki ne bo prizadel občutljive kožne povrhnjice, nato pa kožo zmasirajte z dnevnim losjonom, ki vsebuje alfa hidroksi kislino. Ta bo odstranila odmrle celice in tako preprečila ujemanje dlak pod kožo.

Napaka: puljenje obrvi s pomočjo prstov

Ko si pulite obrvi, se izogibajte delanju nenavadnih grimas in nategovanju kože s prosto roko. Na ta način namreč popačite resnično, naravno obliko obrvi, kar lahko vpliva na nesimetrično končno obliko, ki jo ustvarite. Obraz poskusite obdržati čim bolj sproščen. Če vas skrbi bolečina, obrvi omrtvičite s kocko ledu.

Napaka: britje takoj zjutraj

Čeprav je časovno najbolj ugoden čas za britje jutranja prha, ta naj ne bi bila tudi najbolj priporočljiva. Ko spimo, noge namreč malce zatečejo, kar prepreči, da bi pri britju uspeli odstraniti celoten vidni del dlake. Boljši rezultat dobite, če se britja lotite zvečer.

Napaka: britje med vročo kopeljo

Tudi vroča kopel na noge vpliva podobno kot spanec in jih začasno napihne. Še več; glavni namen vroče peneče kopeli je tako ali tako sprostitev, česar del pa nedvomno ne more biti britje. V primeru, da vseeno vztrajate pri britju v kadi, to storite takoj na začetku kopeli.

Napaka: britje z topo britvico 

Mnogo žensk uporabljala britev celo več tednov. Dermatologi priporočajo, da vsaj v poletnem času, ko je britje pogostejše, rezilo menjamo enkrat na teden. Najboljše bi bilo, da bi rezilo zamenjali po vsakem britju, saj je britvica lahko pravo malo zavetje bakterij. To pa bi marsikateri ženski povzročilo velike stroške. Po vsaki uporabi britvico splaknite s toplo vodo in jo položite v suh in čist kozarček ali škatlico.

Napaka: neuporaba pene za britje

Uporaba pene ne pripomore samo h gladki koži, ki je britev ni zdražila, temveč tudi k bolje obritim nogam. Če jo namreč nanesete vse do korenin in v nasprotni smeri rasti dlak, se bodo te postavile pokonci, vi pa jih boste lažje in bolj učinkovito ostranili.

Napaka: prepogosto voskanje

Čeprav se ob pogledu na prve dlačice, ki po voskanju pogledajo iz kože, ponoven obisk v salonu zdi mikavna ideja, se mu poskusite izogniti. Med posameznimi voskanji počakajte štiri tedne. V temu času lahko dlake zrastejo dovolj, da jih je potem mogoče ostraniti. Grobe, trde dlake morajo biti dolge vsaj 1,2 cm, mehkejše pa 0,6 cm.

Napaka: slaba domača tehnika

Ko opazujete, kako vam to naredijo v salonu, se zdi mačji kašelj, v resnici pa tehnika voskanja ni tako enostavna. Če se vseeno odločite, da boste to počeli doma, bodite previdni. Ko trak na hitro potegnete in odlepite s kože, morate kožo držati napeto v nasprotni smeri, kot odlepite trak. V nasprotnem primeru lahko končate celo z neprivlačnimi modricami.

Napaka: voskanje napačne dni v mesecu

Hormonske spremembe v našem telesu naj bi vplivale na to, kako se soočamo z bolečino. Najbolj neprijetno naj bi se ob njej počutili ravno tik pred, med in takoj za menstruacijo. Če ste občutljivi, bodite torej na to pozorni.

NEGA PO DEPILACIJI

Po depilaciji se je treba izogibati kremam, losjonom in deodorantom, ki vsebujejo alkohol, saj ta draži kožo ter povzroča rdečico in srbenje. V drogerijah so na voljo številni izdelki, namenjeni negi po depilaciji, ki vsi po vrsti umirjajo kožo. Če pogosto depilirate pod pazduho, uporabljajte deodorant brez alkohola ali takšnega, ki je namenjen občutljivi koži.

Preverite Sheerskin BREZ DLAK hitro in enostavno


Dodajte komentar