LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35308 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

17. Februar 2014 | Nega kože

3 naravni načini za boj proti gubicam

Gubice so pokazateljice staranja kože in posledice stresnega vsakdana. Ženske se začno z njimi boriti, takoj ko jih opazijo, zato je dobro poznati nekaj naravnih načinov, kako se podati v borbo proti gubicam in kako se lahko prepreči njihov nastanek ali poglabljanje.

1. Z antioksidanti v boj proti pokanju celic
GubicePoškodovane celice so najpogostejši razlog za nastanek gubic, saj se v poškodovanih celicah ne morejo več odvijati normalni procesi regeneracije in presnove. Prosti radikali, ki pospešeno nastajajo v našem telesu pod stresom, zaradi kajenja, uživanja alkohola ali pretiranega sončenja, lahko povzročijo takšne celične poškodbe, saj poškodujejo celične membrane z izmenjavanjem manjkajočih ali presežnih elektronov s sosednjimi celicami. Pri tem najbolj trpijo ravno beljakovini kolagen in elastin, ki imata najpomembnejšo vlogo pri mladostnem videzu kože. Poškodovanju celic se lahko izognete z uživanjem antioksidantov, ki poskrbijo za proste radikale in pokanje celic s svojimi elektroni. Uživajte hrano bogato z antioksidanti ali si privoščite kuro s prehranskimi dopolnili, kot je Super Antioksidantska formula, ki poleg antioksidantov vsebuje še edinstveno mešanico mineralov, olj in vitaminov, ki poleg prostih radikalov poskrbijo še za večjo proizvodnjo kolagena in hitrejšo regeneracijo kože.

2. Poskrbite za vlažnost kože – uživajte veliko vode in si privoščite počitek
Da bi vsi procesi v celicah potekali normalno, celice potrebujejo tekočino. Naše telo v 70 % predstavlja voda, zato ima dobra hidracija telesa poglavitno vlogo pri lepem videzu kože. Koža, ki je dobro hidrirana, je napeta in gladka, zato so tudi gubice veliko manj opazne. Da bi se izognili kupovanju plastenk in industrijske vode, hkrati pa imeli vedno na dosegu dobro in zdravo vodo, si lahko pomagate s pripomočki, kot je H20 filtrirni bidon za na pot. S takšnim bidonom boste najprej veliko prihranili, manj onesnaževali okolje in predvsem pili še boljšo in bolj zdravo vodo.
Poskrbite tudi, da dovolj počivate in obvladujete stres vsakdana. Premalo spanja in počitka se hitro pozna na koži, prav tako kot preveč stresno življenje. Samo enkrat živite, zato poskrbite zase in svoje zdravje, preden se bo vse to zapisalo na vaši koži v neizbrisen spomin.

3. Zaščitite svojo kožo in jo nahranite tudi od zunaj
Krema proti gubicamPomembno vlogo pri odpravljanju in preprečevanju gubic ima vsekakor tudi pravilna nega kože. Danes v trgovinah ne manjka izdelkov za nego in zaščito kože, zato je pogosto težko izbrati pravi tretma za vaš tip kože. Verjetno se že vsi dobro zavedamo, da je naravna kozmetika boljša od kemije, zato je dobro vedeti, katere so tiste naravne sestavine, ki pomagajo pri odpravljanju in preprečevanju gubic. Raziskave so pokazale, da se izjemno dobro obnese izvleček čebeljega strupa, ki v koži simulira vnetje, hkrati pa spodbudi presnovo celic, ki pospešijo presnovo in regeneracijo, kot ob čebeljem piku. Koža zaradi tega dobi v kratkem času povsem obnovljen videz in ton, hranilne snovi iz medu, čebeljega voska, propolisa, cvetnega prahu in matičnega mlečka pa kožo dodobra nahranijo in zaščitijo pred zunanjimi vplivi. Vse te naravne sestavine najdete v kremi ali serumi BeeVenom, ki ga Hollywoodske zvezdnice že dolgo poznajo, zdaj pa je na voljo tudi vam.

Pravzaprav je odpravljanje gubic lahko povsem enostavno in ne nujno drago. Naj gubice ne določajo več vaše starosti ali postaranosti, saj obstaja več načinov za zabrisanje sledi, le pravi način zase morate še najti. :D


Dodajte komentar