LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 34646 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

17. Februar 2013 | Nekategorizirano

3 nasveti, kako odpraviti trdo kožo na petah

Nihče ne mara suhih in razpokanih stopal, ki pa niso le estetska nadloga, saj lahko v primeru, da težave ne odpravimo, kaj kmalu ta postane tudi precej boleča nadloga. V primeru, da je koža na petah razpokana dlje časa, lahko to privede do zelo neprijetnih infekcij, katere pa vedno ni zelo enostavno odpraviti. Le kdo se še ni soočil z težavami katere povzroča trda koža na petah? In čeprav gre v večini primerov bolj kot ne le za estetsko nadlogo, pa lahko trda in popokana koža na petah povzroči tudi številne težave. Kaj kmalu se lahko zgodi, da ta nadloga prične vplivati tudi na kakovost življenja.

Tipično prepoznamo to težavo po trdi koži na zunanjem robu pete, porumeneli ali celo počrneli koži na peti, kar lahko privede do bolečin med hojo, ki se okrepi med nošnjo čevljev s tanjšimi podplati. Takšna koža se lahko v začetni meri tudi lušči in srbi.

Razlogi za trdo kožo na petah so številni, a z upoštevanjem nekaterih preprostih nasvetov, si lahko prihranite številne preglavice, ki jih povzroča ta nadloga.

1.) Mehčanje kože na petah

Svojim stopalom redno privoščite malo razvajanja s tem, da zvečer noge za 5 do 10 minut namočite v toplo vodo (v katero lahko dodate tudi sol). Na takšen način boste poskrbeli za idelno sprostitev vaših nog po napornem dnevu (pospešila se bo cirkulacije v nogah) in noge bodo prijetno tople. A kar je najbolj pomembno, s tem boste naredili primerno pred pripravo za odstranjevanje trde kože na petah z brusilnim pripomočkom.

2.) Odstranjevanje trde kože na petah

Nastalo trdo kožo je treba redno odstranjevati. Sami jo lahko odstranjujemo z različnimi pilingi, morsko soljo in kremami. Priporočljivo jo je tudi odstranjevati z pilami za pete in z ustreznimi negovalnimi sredstvi.

Seveda pa moramo biti pri odstranjevanju trde kože na petah previdni. Zelo pazljivi moramo biti, da ne odstranimo preveč kože, saj s tem le pospešimo proces nastajanja trde kože. Priporočljivo je, da za odstranjevanje izberemo brušenje, saj na takšen način zgladimo kožne celice in tako upočasnimo proces hiperkeratoze. Vsekakor ne odstranjujte trde kože z britvicami ali podobnimi pripomočki, saj se lahko na takšen način zelo hitro poškodujemo.

3.) Vlaženje kože na petah z hranilnimi kremami

Ko je odstranjevanje trde kože z brusilnikom končano, stopala dobro osušite in jih namažite s hranilno kremo. Zatem si na noge obujte nogavice in se odpravite v posteljo. če boste imeli obute nogavice, bo koža bolje absorbirala vlago iz kreme, morebitne razpoke pa se bodo hitreje zacelile.

Pedikerji pogosto priporočajo tudi različne pilinge, ki jih lahko naredite tudi sami in sicer tako, da običajni kuhinjski soli primešate različna eterična olja in z mešanico dobro zdrgnete pete.

Redno skrbite za svoja stopala, saj lahko v določenih primerih koža postane suha do te mere, da ta popoka, tako da v tem primeru nastanejo na petah vstopne rane, skozi katere lažje vstopajo mikroorganizmi, ki povzročajo infekcije. V tem primeru, je potrebno težavo odpraviti pri strokovnjaku (pedikerju), ki naredi ustrezno podlago za celjenje razpok.

Sedaj pa le pogumno in z negovanimi stopali, skupaj zakorakajmo v novi teden :)


Dodajte komentar