LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35321 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

18. Oktober 2012 | Članki in nasveti, Življenje

Z nego stopal do boljšega počutja

Boleča, utrujena in zanemarjena stopala vplivajo na počutje celotnega telesa. Različne obremenitve nog in stopal, kot so dolgo stanje, nepravilna obutev in prekomerna telesna teža, lahko privedejo do težav, ki jim v današnjih časih hitrega življenja podlega čedalje več ljudi. Dodatna nega in skrb sta nujno potrebni.

Stopala in trda koža

Trda koža so v bistvu poroženele odmrle kožne celice, ki se zberejo na povrhnjici. V nekem smislu je trda koža odziv na določene dejavnike iz okolja, saj telo z njo mehansko ščiti pred izgubo vlage ter na drugi strani pred prodiranjem snovi in organizmov iz okolja.

Odmrle celice so sploščene in se nalagajo tesno ena ob drugo oziroma prekrivajoče. Najdebelejša plast teh celic ponavadi nastane na petah, pod palci, glede na izpostavljenost pa tudi drugje po stopalu. Pri starejših ljudeh je pokritost stopal s trdo kožo lahko intenzivnejša.

Dejavniki za nastanek trde kože na stopalih

Velikokrat je ključen dejavnik za nastanek trde kože na stopalih splošno stanje kože. Ljudje, ki imajo tudi sicer bolj suho kožo naj bi bili bolj dovzetni tudi za težave s trdo kožo, ki prekrije stopala in komolce.

Velik vpliv na nastanek trde kože ima naša obutev. Pretesna, nezračna obutev iz umetnih materialov je stopalom lahko v veliko škodo. Zaradi nje imamo lahko poleg trde kože lahko tudi druge težave, predvsem z glivičnimi obolenji.

Glivična obolenja stopal

Topla zima ustvarja idealne pogoje za razvoj glivičnih infekcij. Zjutraj, ko so temperature nizke, si obujemo toplo obutev, čez dan, ko se temperature dvignejo, pa se naše noge začnejo potiti, še posebej med prsti. To ustvarja idealne pogoje za razmnoževanje glivic.

Če glivična infekcija zajame nohte, postanejo bolj debeli, sčasoma pa postanejo rjave barve. Če pa infekcija zajame tudi spodnjo površino stopala, se začne koža luščiti, srbeti, lahko pa se pojavi tudi rdečica na robovih stopala. Tovrstno infekcijo dermatologi imenujejo atletska stopala, saj se najbolj pogosto pojavlja pri športnikih, ker ti večino dneva preživijo v športnih copatih.

Glivične infekcije ne smemo ignorirati, saj lahko povzroči resne težave. Pri starejših osebah se lahko razvije bakterijska infekcija s streptokokom, ki jo spremljata povišana telesna temperatura in splošno slabo počutje.

Poskrbite za svoja stopala

Suha stopala z razpokano kožo kažejo na slabo nego. Skrajni čas, da poskrbite za svoja stopala z izdelkom Gel Socks , ki Vam odstrani odmrlo in roževinasto kožo. Gel Socks  so na tržišče lansirali Japonci in je že v prvem letu postal pravi prodajni hit. Gel Socks  naredi stopala mehka, gladka in lepa brez uporabe strgal, ki poškodujejo tudi zdrave celice.

Do mehkih stopal čez noč

Do lepih stopal pa lahko pridete tudi čez noč in to v pravem pomenu besede. Pred spanjem si po topli kopeli ter pilingu stopala namažite s kremo, nato obujte bombažne nogavice. Zjutraj bo razlika zagotovo opazna, saj bo koža na vaših stopalih žametno mehka.


Dodajte komentar