LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35373 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

3. Avgust 2012 | Članki in nasveti, Življenje

Odhajate na dopust? Naj vaš avtomobil ne postane tarča tatov!

Le kdo izmed nas ni z veseljem pričakal poletje in ravno tako čas dopustov, na katerega smo vsi tako dolgo čakali in kateri nas bo končno razbremenil dnevnih skrbi. Poleti se nas veliko odpravi na krajše ali daljše počitnice. Da bi poletni oddih preživeli čimbolj prijetno in varno, ter da se pot do končnega cilja ne bi spremenila v našo najhujšo nočno moro, vam svetujemo, da na poti poskrbite za nekaj osnovnih zaščitnih ukrepov.

Naj vaše vozilo na parkirišču ne postane tarča tatov in vlomilcev. Parkirišča so poleti polna vozil ob večjih turističnih centrih, ob morju, gorah, toplicah in drugih turističnih krajih. Priprto okno zaklenjenega vozila je prava vaba za priložnostne tatove. Z malo truda in že v nekaj sekundah lahko odprejo vaše vozilo, v katerem imate morda mobitel, denarnico, torbico ali kovček ... Tudi odvzemi motornih vozil so pogosti, zlasti tistih višjega cenovnega razreda ali slabše varovanih, parkiranih na neosvetljenih mestih, v odprtih garažah …

Obstaja nekaj univerzalnih priporočil, ki lahko zmanjšajo tveganje, da se zgodi tatvina:

 • Svoja vozila zato primerno zavarujte.
 • Izogibajte se parkiranju na slabo osvetljenih ali neosvetljenih ulicah ali parkiriščih.
 • V vozilih na vidnih mestih (policah, sedežih) ne puščajte denarnic, dokumentov, prenosnih računalnikov, dragih oblačil in drugih vrednih predmetov.
 • Zaščitite avtoradio.
 • Zaprite vsa okna in vrata ter zaklenite vozilo in prtljažnik, pa tudi volan in pokrov posode za gorivo.
 • Vklopite alarmno napravo.
 • Prtljago naložite v vozilo tik pred potovanjem. Ne puščajte prtljage na strehi avtomobila, ki je parkiran zunaj, na prostem.
 • Ne puščajte ključev v avtomobilu brez nadzora (avtopralnice, na servisu ...); preprečili boste ponareditev ključev in tatvino vozila.
 • Nikoli ne puščajte ključa v kontaktni ključavnici, tudi če zapustite vozilo le za hip.

Tudi ko prispemo do končne destinacije obstaja velika nevarnost ropa, saj so turisti najbolj zanimive tarče za spretne ulične roparje.
Tatvine, oz. priložnostne tatvine, sodijo med najpogostejša kazniva dejanja. Z odloženo denarnico na pultu v trgovini, z vozilom v pogonu, ko na hitro skočimo po sladoled, z odloženo kamero in fotoaparatom na plaži, medtem ko veselo čofotamo v vodi, storilce kratko malo privabljamo. Na preventivo ne smemo pozabiti niti, ko smo na dopustu v novem okolju, kjer nas ne poznajo.

Za preventivo na dopustu lahko storite največ sami, priporočamo vam previdnost ko boste najbolj sproščeni in ko boste ležali na plaži saj ulični roparji iščejo ravno takšne priložnosti. Če boste že nesli sabo na plažo denar, telefon, ključe,...jih spravite na primerno mesto, ravno temu je namenjena tudi Buxton denarnica za mobilni telefon, ki jo lahko najdete v spletni trgovini Life.si.


Dodajte komentar