LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35373 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

17. Januar 2013 | Članki in nasveti

Ohranite zdrave ustnice tudi pozimi

Težave s suhimi, razpokanimi in pordelimi ustnicami se pojavijo še posebej pozimi, saj zunanje razmere, kot so veter, mraz in onesnažen zrak, močno vplivajo nanje. Če torej želimo ohraniti vlažne in zdrave ustnice, je zanje potrebno ustrezno skrbeti in jih negovati.

Zaščitite svoje ustnice!

Le negovane ustnice so lahko zdrave in nepoškodovane. Mnogi mislijo, da oblizovanje ustnice navlaži, a slina v resnici povzroča izsušenost in razpokanost, saj z lizanjem odstranimo naravno zaščitno plast. Prebavni encimi in bakterije, ki jih vsebuje slina, bodo vaše ustnice tako le še bolj poškodovali.

Ustnice si mažite večkrat na dan in pred spanjem, saj se boste med spanjem manj oblizovali, vaše ustnice pa se bodo prej zacelile. Če odhajate na smučanje ali uživate na snegu, nujno uporabljajte kremo za ustnice z zaščitnim faktorjem.

Pijte veliko tekočine!

Izsušene in razpokane ustnice so lahko tudi posledica dehidracije. Veliko ljudi namreč misli, da pozimi ni potrebno piti toliko tekočine kot poleti. Da se boste temu izognili, popijte veliko tekočine, svoje stanovanje pa opremite z vlažilci zraka.

Privoščite jim piling!

V času zime ne pozabite tudi na piling, ki ga lahko naredite zjutraj, ko si umijete obraz. Uporabite lahko kar zobno ščetko in z njo nežno podrgnite po ustnicah. Odločite se lahko tudi za naravni piling, s katerim boste odstranili odmrle celice. V lončku zmešajte čajno žličko medu in sode bikarbone ter nekaj kapljic olivnega olja. Dobro premešajte in nanesite na ustnice ter nežno masirajte. Sperite z vodo in na ustnice nanesite balzam ali nekaj kapljic olivnega olja.

Vsi si želimo zdravih, lepih, gladkih in mehkih ustnic, zato poskrbite za lepe ustnice tudi pozimi.


Dodajte komentar