LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35373 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

16. September 2012 | Članki in nasveti, Izpadanje las

Oh ta pleša! Zakaj mi izpadajo lasje?

Naj smo moški ali ženske, vsi se v takšni ali drugačni obliki kdaj v življenju  soočimo z eno izmed vrst izpadanja las, redčenja las, ali pa celo plešavosti, kot končno obliko te nadloge. Odločili smo se, da se tej temi posvetimo malce bolj obsežno, z serijo člankov namenjenih tej neprijetni nadlogi sodobnega časa.

Kaj je normalen cikel rasti in izgube las?

Normalen cikel rasti las traja približno dve do tri leti. Tekom tega obdobja zraste vsak las približni 1 cm na mesec. Približno 90 procentov las na vaši glavi je vedno v fazi rasti, medtem ko je 10 procentov las v fazi počitka. Po pretečenih treh do štirih mesecih je faza počitka zaključena, nakar začnejo ti lasje izpadati, na njihovem mestu pa začnejo rasti novi lasje.

Popolnoma normalno je in nič nenavadnega ni če tekom dneva izgubimo nekaj las, kot del tega normalnega in fiziološkega cikla. Vendar lahko v določenih primerih nekateri ljudje izgubijo več las kot je pričakovati. Izguba las te vrste lahko prizadene moške, ženske in tudi otroke.

Kaj je klasična plešavost?

Klasična plešavost je ponavadi izraz za moški vzorec plešavosti (nekateri temu rečejo tudi čelavost), katera je v večini primerov sinonim za trajno plešavost. Strokovno se stanje imenuje tudi adrogena alopecija. Moški vzorec plešavosti je hkrati tudi najbolj pogost vzrok za izgubo las pri moških. Pojavlja se predvsem zaradi večje genske nagnjenosti k tovrstni izgubi las. Značilno je, da moški kateri začnejo izgubljati lase v zgodnejših letih, imajo ponavadi bolj obsežno plešavost kot ostali. Pri značilnem moškem vzorcu plešavosti se lasje tipično redčijo proti vrhu glave. Redčenj se lahko začne spredaj ob straneh in se nadaljuje navzgor, ali pa se prične zadaj ter se ravno tako nadaljuje proti vrhu glave.

Poznana je tudi tipična ženska zvrst izpadanja las, ki lahko pripelje do plešavosti. Pri tej obliki se lasje tipično začnejo redčiti širom celotnega lasišča.


2 misli na “Oh ta pleša! Zakaj mi izpadajo lasje?”

2 komentaji na Oh ta pleša! Zakaj mi izpadajo lasje?

 • veronikavidigoj
  veronikavidigoj pravi:

  Po telefonu sem se ze pogovarjala glede narocila glavnika.Ker sem v tujini in mi nima kdo prevzet posiljke,bi vas prosila ,ce mi lahko rezervirate 1 kom .Proti koncu oktobra pridem in vas poklicem ,najlepsa hvala za razumevanje,lep pozdrav!
  Veronika

  Komentirano dne 21. September 2012 ob 13:16

Dodajte komentar