LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35308 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

4. Avgust 2016 | Članki in nasveti, Hujšanje, Lepota, Prehrana, Zdravje

Poleti je potrebno piti veliko tekočine

Katere so te tekočine, ki jih vnašamo v telo je odvisno od osebe do osebe, vendar je tista prava, ki jo telo najbolj potrebuje prav voda.

Predvsem v vročih dneh, ko vodo izgubljamo hitreje in seveda tisti, ki so bolj aktivni (vode ne izgubljamo le z uriniranjem, ampak tudi z znojenjem in dihanjem) potrebujejo večje količine vode, ki nadomesti izgubljeno.

Kako ugotoviti, ali pijemo dovolj?

Če ne veste, koliko spijete, si najprej omislite steklenico za vodo, ki vas bo spremljala povsod čez dan. Bodite pozorni, kolikokrat jo napolnite, in na koncu dneva izračunajte, koliko ste spili.
Najpreprostejši pokazatelj je barva urina. Če je urin svetlorumene barve, pomeni, da pijemo dovolj. In obratno – temnejša barva nakazuje na premalo količino zaužitih tekočin. Seveda to velja, če so naše ledvice zdrave.

Priporočila za pitje tekočin

Koliko naj popijemo, da zadostimo potrebam organizma, je odvisno od vrste dejavnikov: hrane, ki jo uživamo, fizične aktivnosti, zdravstvenega stanja, temperature in vlažnosti okolja ter nadmorske višine.
Velja pravilo, da naj bi na vsakih 25 kilogramov telesne teže spili vsaj en liter tekočine.

družina pije vodo

POZOR!
V vročih poletnih mesecih moramo biti še bolj pozorni na zadostno pitje tekočin. Predvsem tisti, ki se veliko gibljejo na soncu, se ukvarjajo s telesno aktivnostjo ali pa so podvrženi stresu. Priporočljivo je piti več, kot so osnovne potrebe, pa tudi, če zato večkrat obiščemo WC. Ne čakajmo, da postanemo žejni.

Imejmo steklenico vode  vedno pri sebi! Na zdravje!


Dodajte komentar