LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 34646 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

25. November 2013 | Prehrana, Zdravje

Pomembnost vode za zdravje

V poplavi sokov in sladkih pijač, pogostokrat pozabimo na pomembnost vode, Voda je zelo pomembno hranilo, ki je nujno potrebna za delovanje vseh telesnih funkcij, saj med drugim zagotavlja njihovo učinkovitost.

Vodni filterTelo izgublja tekočino preko potenja, uriniranja in izdihovanjem, zato moramo izgubljeno tekočino nadomestiti v dovolj veliki količini. Pomankanje tekočine se lahko kaže v utrujenosti, nezbranosti, pojavijo se lahko celo glavoboli.

Kakšno vodo piti?

Voda, ki jo pijemo, naj bo čim bolj čista, zato se poskusite izogibat vodi z okusi. Testi so pokazali, da ustekleničena voda ni najbolj čista in da pogostokrat ni nič boljša, kot voda iz pipe. Zaradi tega predlagamo, da pijete filtrirano vodo iz pipe. Z uporabo vodnih filtrov lahko bistveno izboljšate kvaliteto vode.

Vodni filtri so lahko precej dragi, a obstajajo cenejše rešitve. Ena od možnosti je BWT vrč za filtriranje vode, ki ga lahko uporabite doma. So zelo učinkoviti in preprosti za uporabo.

Ker pa potrebujete vodo tudi, ko niste doma, vam predlagamo nakup Only H2O bidona s filtrom. To je priročna flaška s filtrom, ki jo lahko napolnite kjerkoli. Na ta način si zagotovite svežo in čisto vodo, kamorkoli greste. Naj postane vaša redna spremljevalka.

Koliko vode moramo spiti dnevno?

Čista vodaPriporočljivo je, da jutra pričnemo z velikim kozarcem sveže vode, saj vaše telo čez noč dehidrira, še posebej v toplih dnevih. To bo tudi osvežilo in prebudilo vas in vaše telo.

Ne zanašajte se preveč na svoj občutek žeje, ampak pijte vodo skozi cel dan. Občutek žeje je lahko varljiv, saj se lahko dehidracija telesa večkrat občuti kot lakota in ne žeja.

Za ohranjanje prave mere hidracije vašega telesa, se priporoča vsaj 2-3l vode vsak dan. V vročih dneh in v dneh, ko telovadite, je treba spiti še nekoliko več vode.


Dodajte komentar