LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35016 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

5. April 2012 | Članki in nasveti, Življenje

Pravilna nega za mehke in sijoče ustnice

Čeprav so mrzli dnevi večinoma že za nami, pa je vsakodnevna nega telesa zelo pomembna za vsakega posameznika, ki si želi lepo in zdravo kožo. Poleg rok so najbolj izpostavljen del telesa ustnice, ki jih zunanji dejavniki zelo hitro poškodujejo, zlasti, če zanje ne skrbite pravilno.

Razpokane ustnice namreč niso pogoste le pozimi, ko je zunaj zrak mrzel, prostori pa so dobro ogrevani, ampak so težava s katero se sooča veliko ljudi tudi v pomladanskih mesecih. Pekoča in slana hrana, kozmetični izdelki, ki vsebujejo alkohol ali mentol, veter in vlaženje ustnic s slino je le nekaj faktorjev, ki bodo vaše ustnice poškodovali in izsušili. Razlog za to so tudi alergije na cvetni prah, ki ustnice izsušijo in razpokajo. Zato ne pozabite na enega izmed najbolj pomembnih delov telesa in ustnicam namenite nego, ki jo potrebujejo, da bodo še bolj mehke in vabljive. Za pravilno nego ustnic je pomembno, da upoštevate naslednje nasvete.

 • Ko zjutraj vstanete in se lotite umivanja zob, s ščetko nežno podrgnite tudi ustnice in tako odstranite odmrle kožne celice. Za isti učinek lahko uporabite tudi nežni pilig iz domačih izdelkov kot sta med in morska sol. Naravni izdelki so vedno najboljši za telo in ustnice se nikoli ne bodo branile kokosovega ali olivnega olja.
 • Med je obenem odličen tudi za nego ustnic čez dan, sicer pa imejte pri sebi vedno vazelin, ki bo ustnice nahranil s potrebnimi hranljivimi snovmi. Priporočljivo ga je v ustnice vtreti vsaki dve uri oziroma takrat, ko se zalotite pri grizenju le teh.
 • Pogosto se zgodi, da se osredotočamo le na nego samih ustnic, pozabimo pa na kožo okoli njih. Tudi to je potrebno negovati s primerno vlažilno kremo.
 • Tako kot za lepo kožo in za splošno zdravje, je tudi za mehke in sijoče ustnice pomembna zdrava prehrana. Da se bo razpokana koža hitreje obnavljala je potreben zadosten vnos vitamina A v telo. Najdete ga v hrani kot je korenje, paradižnik, različne stročnice ter zelena solata.
 • Zadostna količina vode je zelo pomemben faktor pri negi telesa. Poskrbite, da boste vsak dan popili dovolj vode in da zrak v prostorih, kjer se največ zadržujete, ne bo preveč suh.

Polne in sijoče ustnice kot jih imajo zvezdnice kot je Angelina Jolie, pa so dosegljive tudi s pomočjo čarobnega glosa, ki jim že po prvem nanosu doda vidno povečan volumen in sijaj. Phabel Lip Gloss je prvi kozmetični izdelek namenjen ustnicam, ki vsebuje vitamine in minerale, ščiti ustnice pred škodljivimi zunanjimi dejavniki ter poveča njihov volumen tudi do 40 odstotkov. Po njegovi uporabi bodo ustnice še bolj mamljive, bolj vlažne, sijoči učinek pa bo trajal še nekaj ur po prvem nanosu. Vašim ustnicam se ne bo mogel upreti nihče!

Phabel Lip gloss - edinstvena sestava, ki naredi ustnice polnejše, sijoče in bolj privlačne.


Dodajte komentar