LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35674 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

6. Junij 2016 | Članki in nasveti, Lepota, Nega kože

Pripravite lase, nohte in kožo na poletje

Sedaj, ko je poletje že tik pred vrati je zelo pomembno, ne samo da v njemu brezskrbno uživamo, ampak da hkrati tudi poskrbimo, da poletje na nas ne bi pustilo posledic, katere bi lahko vplivale na naše počutje in zdravje v prihodnjih mesecih ali celo letih. Sonce, vročina in voda lahko na različne načine pustijo posledice na naši koži, nohtih in laseh, a obstaja nekaj enostavnih načinov, kako jih lahko zavarujemo.

 1. Krema za sončenje: uporabljajte kremo za sončenje z dovolj visokim zaščitnim faktorjem (vsaj 30 SPF ali več). Ne pozabite, da je najbolj izpostavljena koža na obrazu, rokah in nogah.
 2. Vlažilne kreme: po vsaki izpostavljenosti soncu vedno kožo dobro navlažite s kvalitetno kremo. Ker večina poleti nosi sandale in podobno odprto obutev, nikar ne pozabite na zadostno vlaženje stopal (določeni vitamini lahko ravno tako ohranjajo gladko kožo).
 3. Pitje tekočine: mislite na vodo kot na vlažilno sredstvo, ki deluje od znotraj navzven (koža vam bo hvaležna).
 4. Britje in depilacija: vedno se brijte ali depilirajte nekaj ur pred izpostavljenostjo soncu ali vodi, v nasprotnem primeru bo koža še bolj razdražena.
 5. Zaščita pred piki žuželk: tudi žuželke kot so komarji lahko pustijo posledice na koži, zato uporabljajte repelente, ki bodo odgnali stran žuželke, ki so še posebej dejavne ravno tekom poletja.
 6. Vlaženje las: lasje lahko postanejo zelo suhi zaradi sonca in vročine, zato vsaj enkrat tedensko uporabljajte kvaliteten balzam za lase.
 7. Krema za po sončenju: če pride do opeklin po sončenju, potem nujno uporabite kremo za po sončenju oz. še posebej priporočena je uporaba mazil iz aloe vere.
 8. Piling kože: redno skrbite za reden piling kože.
 9. Pravilna prehrana: jejte veliko jagod in hrane bogate z omega 3 maščobnimi kislinami (ribe, chia semena). Uporabite lahko tudi posebne mešanice prehranskih dopolnil, pripravljena posebej za lase, nohte in kožo.

Pri izbiri ustreznih pripomočkov, katere boste uporabljali nikar ne hitite in si vzemite čas, da boste uporabljali pripomočke, ki ustrezajo vam in vašemu tipu kože, las in nohtov.


Dodajte komentar