LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35321 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

21. April 2013 | Članki in nasveti

Pripravite stopala na poletje in odprto obutev!

Prav nič vam ne pomagajo lepi spomladanski čevlji ali sandali, narejeni po zadnji modi, če bodo iz njih zijali neurejeni prsti na nogah, vašo peto pa bo prekrivala stara poroženela koža. Da bodo vaše noge sijoče in sveže, predvsem pa urejene, vam predstavljamo nekaj trikov, kako napraviti domačo pedikuro.

Nogam privoščite kopel

Vašim stopalom najprej privoščite toplo vodno kopel, v katero lahko dodate eterična olja, rožmarin, ekstrakte mentola ali sivke, kopalno ali morsko sol in nekaj kapljic limone, ki bo še dodatno zmehčala vašo kožo. Voda naj ima največ 38 stopinj, noge pa imejte namočene največ 10 minut, da poroženele plasti ne navlažite preveč, saj potem ne boste mogle odstraniti uničene kože. Nato noge temeljito osušite in začnite z odstranjevanjem trde kože s pilico ali kamnom. Ko boste odstranili otrdelo kožo, stopalom privoščite še kakovosten piling in jih namažite s hranilno kremo.

Uredite tudi nohte

Urejeni nohti so za lep videz stopal prav tako pomembni kot odstranjena trda koža. Če imate na nohtih še zastarele ostanke laka, jih najprej odstranite. Nohte nato pravilno obrežite s ščipalcem ali škarjami, ki so oblikovane za opravljanje pedikure. Nohte strizite naravnost, da se vam ne bodo začeli vraščati, po potrebi jih na robovih zaoblite, krajše nohte pa zgolj oblikujte s pilico. Nohte na nogah zaščitite z lakom za nohte. Tako bodo vaša stopala videti še veliko bolj negovana. Nekaj več kot običajno lakiranje nohtov je t. i. poslikava nohtov. Poslikava nohtov je primerna tako za nohte na nogah kot na rokah.

Ko boste zaključili s pedikuro, v stopala in prste vtrite mastno in hranilno kremo. Če želite, da bo koža na vaših stopalih mehka tudi dlje časa, v kožo na stopalih in prstih pred spanjem vtrite olivno olje in si obujte nogavice.


Dodajte komentar