LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

21. Oktober 2011 | Članki in nasveti, Hujšanje

S kavo ali kavno dieto do vitkosti

Od vseh diet poznamo danes tudi kavno dieto, ki ima tako kot druge prednosti in slabosti. Članek poskuša razjasniti pojem kavne diete tako, da bi posameznik lahko ugotovil ali mu takšna dieta ustreza ali ne.

Splošno znano je, da je kava stimulans, ker vsebuje kofein. Že dolgo je znano, da je kofein zelo učinkovit pri izgubljanju teže in je zato vključen v veliko shujševalnih praškov. Ker kofein pospešuje metabolizem, hkrati veča nivo naše energije zelo hitro in lahko zato čutimo kot, da lahko veliko telovadimo. S tega vidika ima dieta prednost.

Slaba stran diete pa je negativni učinek kofeina. Kofeinska dieta zahteva pet šalic kave na dan (lahko več ali manj, odvisno kdo vam dieto svetuje). Vendar pa z zgubljanjem telesne teže lahko zgubljate tudi veliko spanca in višate krvni pritisk. Tako lahko količina kave na neki točki vodi iz pozitivne skrajnosti v negativno.

Znanstveniki so v prid kave dokazali tudi njene pozitivne vplive. Poleg višanja budnosti in več energije, ima kava tudi to prednost, da vsebuje antioksidante, ki preprečujejo številne bolezni. Še vedno pa pet šalic in več kave na dan lahko na zdravje vpliva bolj negativno. Dodajanje sladkorja ali mleka pa hkrati dviga kalorije in zmanjšuje shujševalni učinek kave.

Znana je posebna vrsta kave, pridelana iz rdečih reishi gob , ki ojačajo pozitivne učinke kave in zmanjušujejo njene negativne posledice. Ganoderma kava uporablja te vrste gob, ki se že sto in več let uporabljajo na Kitajskem. Rdeče reishi gobe imajo veliko prednosti in so v kitajski medicini priznane kot pomemben vir zdravja.  Hkrati pa omogočajo varno izgubljanje telesne teže.

Če želite hujšati s kavo in hkrati omejiti negativne učinke kavne diete , lahko pijete šalico kave dnevno brez dodatkov in se morda odločite za Ganoderma kavo.  Poleg tega je seveda pomembno, da se zdravo prehranjujete in redno telesno vadite. Kavna dieta lahko torej zelo dober način hujšanja, vendar pa dobro premislite, da z njo ne dobite več kofeina v telo kot je to zares potrebno.


Ena misel na “S kavo ali kavno dieto do vitkosti”

1 komentar na S kavo ali kavno dieto do vitkosti

 • Ravikumar
  Ravikumar pravi:

  Živijo, zelo mi je všeč vaša stran! Čudovita... Lepa ..si jo bom shranil v zaznamke. Mi je všeč saj je veliko uporabnih informacij na strani. Hvala, da ste delili!

  Komentirano dne 25. Maj 2012 ob 19:36

Dodajte komentar