LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35674 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

26. September 2012 | Članki in nasveti, Rekreacija

Se ne spravite k rekreaciji? Začnimo skupaj!

Motivacija k rekreaciji je ključ do uspeha

Iščete motivacijo za pričetek rekreacije? Želite v svojem življenju vzpostaviti rutino, ki sliši na ime REDNA REKREACIJA? Mogoče vam bo v tolažbo če boste vedeli, da ste del večine, katera se na začetku spopada s podobnim problemom. Zelo pomembna je motivacija in spoznanje, da ste na pragu koraka, ki bo temeljito spremenil vaše življenje in to na bolje! Veliko lažje je če se za začetek pridružite kakšnemu društvu ali klubu, kjer boste lahko s pomočjo kolektivnega spodbujanja in ob enem zabave, dosegli tisto pravo motivacijo za redno rekreacijo, kot ste si jo vedno le želeli.

Disciplina v rekreativnem življenju je mati uspeha

Vsakdo, ki se je že kdaj spopadal z začetnimi težavami pri vzpostavitvi rutine rekreativnega športnika zelo dobro pozna izgovor: “jutri pa resnično začnem”. A ravno tako vsi zelo dobro vemo kako se ta jutri nikoli ne zgodi. Resnica je takšna, da nikomur ni lahko na začetku, tudi profesionalnim športnikom ni lahko po daljši pavzi. A za razliko od povprečnega rekreativnega športnika, imajo profesionalni športniki v svojem življenju precej discipline in razumejo, da je vse skupaj precej lažje ko reden trening postane rutina. Torej, ko vas zagrabi, da boste ponovno iskali izgovor, zakaj je bolje pričeti jutri, se raje oblecite v športno obleko in preprosto začnite.

Izbira primernega športa

V kolikor ste že izbrali šport, ki vas osrečuje in izpopolnjuje, ste se izognili iskanju primernega načina rekreacije, katera je za vas primerna. Še najlažje je za tiste, ki radi hodite v hribe ali tečete, saj je prostora za športno udejstvovanje več kot dovolj, kjerkoli že ste. V primeru, da ste še na začetku in niste prepričani, kateri šport je za vas najbolj primeren, se iskanja lotite sistematsko. Najprej raziščite kakšne možnosti za določen šport so v vašem lokalnem okolju. Ko imate narejeno raziskavo, na papir tudi napišite kakšni športi so vam najbolj blizu in ali so vam bližje kolektivni ali individualni športi. Nato se le odpravite do izbranih klubov ali društev, se pozanimajte kako delujejo ter preprosto poskusite in se začnite rekreirati. Mogoče se ne boste našli v prvem športu, a obstaja možnost, da boste že naslednji dan našli šport, ki vas bo osrečeval in izpopolnjeval.

Bodite strastni, veseli ter vztrajajte pri redni rekreaciji

Sigurno imate v svoji okolici ali v družini kakšnega neizmerno strastnega tekača, plavalca, smučarja, tenisača,...in z občudovanjem gledate kako discipliniran je v športni aktivnosti in predvsem kako strasten je pri dnevnih treningih. Verjetno ste že slišali za hormon sreče, a to ni le mit, saj ta dejansko obstaja in se imenuje serotonin. Zelo veliko tega hormona se izloča ravno v času gibanja, zato so v večini primerov profesionalni športniki in tudi rekreativci precej bolj srečni in veseli v svojem življenju, posledično so tudi precej bolj uspešni. V življenju je potrebno pravo ravnovesje in v zdrav življenjski slog spada ravno tako rekreacija, ki nas osrečuje in krepi naše telo. Da boste tudi vi dosegli strast in veselje v svojem življenju in tekom rekreacije, morate le še vztrajati ter nikoli obupati.


2 misli na “Se ne spravite k rekreaciji? Začnimo skupaj!”

2 komentaji na Se ne spravite k rekreaciji? Začnimo skupaj!

 • Jelena
  Jelena pravi:

  Živjo ..meni se je uspelo se spraviti k miganju.. te vaje na žogi so super. pozdrav J

  Komentirano dne 27. September 2012 ob 08:11

Dodajte komentar