LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35308 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

9. Januar 2013 | Članki in nasveti, Življenje

Strici iz ozadja

Zaradi nacionalno-interesnih stricev nas je velika večina revnejših, privilegirani pa so opazneje bogatejši. Perverzno je to, da se sindikati, kulturniki, mladinci in še kdo priklanjajo tem stricem. Stricem, ki imajo ime in priimek ter navadno konkretne koristi. Stricem, ki so za nacionalne interese.

NLB je banka, ki jo je treba sanirati. NKBM je banka, ki jo je treba sanirati. Abanka je banka, ki jo je treba sanirati. To je cena stricev iz ozadja. Plačali smo jo davkoplačevalci. Plačali so jo ljudje oziroma podjetniki, ki za posojila dražje plačujejo, in tisti, ki do njih še teže pridejo, če sploh.

Gospe in gospodje, nacionalni interesenti, za svoja dejanja žal nikoli ne bodo odgovarjali. Tudi sram jih ni. Kar naprej pišejo pisma in se šopirijo. Občutka sramu ne poznajo. Včasih, pred leti, smo naivno menili, da so ti strici dobronamerni, da sicer delajo narobe, ampak da morda ne mislijo slabo. Danes teh iluzij nimamo več. Stricem gre za denar, moč, oblast in privilegije. Zase in za svoje izbrance. Če vas kdo vpraša, kdo so strici iz ozadja, mu povejte: sledi denarju in naletel boš na - strica iz ozadja.


4 misli na “Strici iz ozadja”

4 komentaji na Strici iz ozadja

 • Sonja
  Sonja pravi:

  Trenutna situacija je za bruhat.. ljudje nimajo za preživetje,eni se pa preseravajo da je joj, revež ki bo vzel kos kruha pa bo v časopisu cel članek, da je kradel, naši vrli gospodje pa kradejo in lažejo da se kar kadi pa nikomur nič, še nagrajeni so za to!

  Komentirano dne 9. Januar 2013 ob 22:21

 • Goran
  Goran pravi:

  odlično zapisano, globoko se strinjam!

  Komentirano dne 9. Januar 2013 ob 23:24

 • Mitja K.
  Mitja K. pravi:

  in sedaj bomo v petek spet doma sedeli in čakali? ..gremo pokazat , da nam ni vseeno kako nam uničujejo našo Slovenijo!

  Komentirano dne 9. Januar 2013 ob 23:26

 • MIlena P.
  MIlena P. pravi:

  kaj se trenutno dogaja res ne moreš verjet! :( in na koncu bo vse isto, kot vedno.. katastrofa!

  Komentirano dne 9. Januar 2013 ob 23:40

 • dušan
  dušan pravi:

  gospodje so si naredili zakone za svoj žep dokler mi navadni smrtniki delamo za pičlih 450e se gospodje bogatijo na našin ramenih. Če bi mi nahali plačevat davke in prispevke me zanima kje bojo potem dobili denar za svoje plače.

  Komentirano dne 10. Januar 2013 ob 09:16

 • Milorad
  Milorad pravi:

  Vsaka država ima svojo mafijo, pri nas pa mafija ima svojo državo. Nič se ne bo spremenilo samo po sebi pa če nam je to prav ali ne. Levi ali desni, preprosto kradejo vsi. Sodstvo, policija, zelo malo naredi pa še tam kjer pride do kakšnih obsodb, so kazni zelo mile. Žal, imamo nesposobne organe pregona ali pač zelo sposobne lopove. Nujna je sprememba zakonodaje ki bi vsakega lopova odvrnila od takih dejanj. Odvzem nezakonito pridobljenega premoženja je pri nam iluzija, naši sosedje pa to že zdavnaj izvajajo. Veliko bi lahko pisali o tem kam so nas pripeljali naši politiki, vendar jih to ne gane, zato so tukaj spremembe neizbežne. Glas obubožanega ljudstva se sliši le na ulici zato.

  Komentirano dne 10. Januar 2013 ob 09:18

 • Milena B.
  Milena B. pravi:

  Te strice iz ozadja se po mojem preveč omenja in se jih preveč uporabalja kot izgovor za to stanje pri nas. Ti strici v ospredju so problem skupaj s sodstvom, policijo ... Vsi ti so med seboj povezani, zakoni so jim pisani na kožo. Mi lahko pišemo, kričimo, mečemo granitne kocke itd.... vse je brez pomena.
  Po zdravi kmečki pameti velja, da če nekaj vkradeš in te dobijo moraš to vrniti in še kaznovan moraš biti. Vsi ti naši strici kradejo, vsi vemo, če pa jih že najdejo jim ni treba nič vrniti, dobijo samo simbolične kazni tudi zaporne, vendar pa potem takoj hudo duševno in telesno zbolijo.
  Vse to ne velja samo za naše politike, temveč tudi za vodilne gospodarstvenike zadnjih 20 let , predsednike uprav, menedžerje itd. Če bi vsi vrnili kar so ukradli (op. lastninili, izplačali nagrade in odpravnine, prejemali nadomestila , ko so bili odstavljeni ali zamenjani) bi bilo v naši državi dovolj denarja za pokojnine, za šolstvo, za zdravstvo itd) Na žalost je tale moj komentar še eno tuljenje volka v luno.

  Komentirano dne 10. Januar 2013 ob 09:26

 • Danilo V.
  Danilo V. pravi:

  V večini evropskih držav mora državljan dokazovati, od kot mu denar, pri nas pa se država muči pri dokazovanju kraje denarja. V večini evropskih držav državni organi zamrznejo premoženje cele družine osumljenca in če dokažeš, od kot imaš denar, ti odmrznejo in vrnejo premoženje. Pri nas pa vsi lepo prepišejo premoženje na partnerje, otroke, starše in nikomur se ne zgodi nič. Tako imajo posamezni otroci pri dvajsetih letih po 10 milijonov evrov, nove hiše, avtomobile... So ta sredstva zaslužili z delom? Ne bi rekel.
  Če se obrnemo samo malo na jug, na Hrvaško. Sanaderju in njegovi družini so vzeli čisto vse premoženje - še tastu in tašči so zamrznili račun.
  Moj prijatelj je delal v Nemčiji. Kupil si je novega Mercedesa. Naslednji dan je prišla finančna inšpekcija k njemu domov in je moral dokazati, od kot mu denar za nakup.
  Je kaj takega možno pri nas?
  Vzemimo si za zgled ISLANDIJO.

  Ivan Cankar jelepo napisal: "Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni."

  Komentirano dne 10. Januar 2013 ob 10:52

 • Bojan
  Bojan pravi:

  Ideologe takšnega političnega sistema je treba za jajca obesit na tromostovju in sosednjih mostovih in nekaterim od teh, če ne vsem, vrat prerezat, da vse, kar je rdečega v njih, odteče ven.

  Komentirano dne 10. Januar 2013 ob 14:13

 • binchy
  binchy pravi:

  Kot je rekla proti korupcijska komisija: Če se bodo zgovarjali je tako brez veze da Oni sploh obstajajo! Se pravi brez veze je da obstaja proti korupcijska komisija če jo vsi ignorirajo (kot sedaj Jankovič in janša)!!! Ni reda ni pravice tako da dokler se Janša in Jankovič ne spokata jo ne bo! Kako lahko sploh taki ludje celo vodijo državo?! Nedopustno!! Tu se vidi da pravna država ne deluje in da so eni priviligirani medtem ko morajo drugi samo za 20 eur dolga celo v zapor... v tujini bi že tako zdavno zletala iz stolčka ker bi jih določeni ORGANI odstranili pri nas pa se ne naredi NIČ. sramota!!!

  Komentirano dne 10. Januar 2013 ob 17:21

 • Anton Hladnik
  Anton Hladnik pravi:

  ostane nam le še le vkup le vkup obogi slovenci kar izzivajo to naj dobijo.

  Komentirano dne 10. Januar 2013 ob 18:28

 • leban
  leban pravi:

  V tej skorumpirani mlakuži nekateri zlorabljajo nacionalni interes , drugi sploh ne vedo kaj TO JE , tretji pa vedo , a so jim veliko ljubše konkretne PROVIZIJE v njihovih žepih in se jim JEBE za nacijo in nacionalni interes , ki bi za VSE MORAL BITI SVETI GRAL !

  Komentirano dne 11. Januar 2013 ob 10:12

 • ana
  ana pravi:

  Iz vsega srca si želim, da bi se mladi izobraženi ljudje zbrali in prevzeli vse funkcije v naši državi, razpustili parlament, pahnili državo v stečaj, po sistemu stricev iz ozadja za naša podjetja. Nato pa počasi zaposlovali poštene in delavne ljudi. Upam, da takih ni malo, ki želijo nam in naši domovini dobro.

  Komentirano dne 13. Januar 2013 ob 21:24

Dodajte komentar