LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35308 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

7. December 2016 | Celulit, Članki in nasveti, Hujšanje, Lepota, Nega kože, Nekategorizirano, Življenje

TERAPIJA Z ZAMRZNITVIJO - bi jo preizkusili?

Najnižjo temperaturo na Zemlji so izmerili na Antarktiki in je znašala kar -89 stopinj Celzija. Si predstavljate, da bi se znašli na mestu, ki je kar 40 stopinj hladnejše od tega?

Preden me razglasite za noro, naj vam povem, da je to popolnoma izvedljivo in izredno uveljavljeno v tujini. Temu postopku se reče krioterapija. Krioterapija ali terapija z ledom je fizikalna terapija s pomočjo ohlajanja telesa ali prizadetega dela telesa v posebni komori. Čeprav je morda ne poznate pod tem imenom, pa ste to metodo gotovo že uporabljali kot prvo pomoč, če ste hladili otekline, pike žuželk ali zvine. Njen namen je s pomočjo ohlajanja telesa ali prizadetega dela telesa zmanjšati vnetno reakcijo, mišično napetost, bolečino ali oteklino.

POSTOPEK TERAPIJE

"Ko se mrzel zrak dotakne kože, krioterapijapošlje sporočilo možganom, da je okolje nevarno za organizem, zato možgani in telo preklopijo na varovalno obliko delovanjaKri se umakne iz okončin in začne kopičiti okoli notranjih organov, ko oseba zapusti komoro, pa je proces obratenPreskrba perifernega ožilja s krvjo se poveča za kar štirikrat, medtem pa začnejo možgani sproščati hormon serotonin, ki povzroča dobro počutje, in endorfine, ki dajejo človeku občutek napolnjenosti z energijo. Terapija ni boleča in traja do tri minute oziroma odvisno od posameznika, pred tem pa stranke prejmejo posebno obleko za zaščito okončin, ušes, nosu in ust", razlaga Renata Zejer, vodja centra z zamrzovalno komoro.

KJE VSE SE UPORABLJA
 • v estetski kirurgiji
  Najbolj vesele bodo predstavnice ženskega spola, ki se borijo proti celulitu in odvečni maščobi, saj se terapija vse pogosteje uporablja pri zmanjšanju celulita. Če je do nedavnega veljalo, da se maščobne obloge najlažje znebimo s potenjem v savni ali fitnesu, naj bi nova dognanja dokazovala ravno nasprotno. Pravijo, da naj bi maščobne celice zaradi podhladitve preprosto odmrle pri nizkih temperaturah. To pomeni, da je mogoče maščobne celice odstraniti na popolnoma neboleč način, stranski učinki, kot so otekline ali modrice, pa so zelo redki. Ker je postopek neinvaziven, krioterapevti zagovarjajo stavek: "Pojdite pod led, ne pod nož"
 • v dermatologiji
  Podobna metoda se uporablja tudi za odstrajevanje gub oziroma glajenje kože na obrazu, pri katerem se s posebnimi iglicami v obrazne mišice usmerijo ekstremno nizke temperature. S tem se povzroči takojšen učinek sprostitve mišic, ki povzročajo gube. 
 • za odpravljanje krčnih žil
  Posebna naprava, ki pod kožo vbrizga zmrznjen zrak in omogoča hitrejši učinek kot ostali postopki, pri katerem okrevanje ni tako dolgotrajno, po njem niso vidne brazgotine in tudi nošenje kompresijskih nogavic ni potrebno.
 • v ginekologiji
  V ginekologiji se metoda zamrznitve uporablja za odstranjevanje virusnih ali genitalnih bradavic ali zamrznitev tkiva na materničnem ustju. 
KDO VSE OBISKUJE TERAPIJO
Da je krioterapija izredno učinkovita in tudi priljubljena, dokazujejo obiski številnih slavnih ljudi, med drugimi Pamela Anderson, bivši britanski premier Tony Blair in njegova žena, rock legenda Alice Cooper, košarkaš Lebron James. Krioterapija naj bi učinkovito zmanjševala stres in pripomogla k zdravljenju športnih poškodb, luskavice, depresije in splošne utrujenosti ter lajšala simptome pri multipli sklerozi, zmanjševala maščobne obloge in tako dalje. 

Na žalost je krioterapija (zaenkrat) še nedosegljiva za navadne državljane in državljanke predvsem zaradi vrtoglave cene posega. Vendar ne skrbite, za vas imamo nekaj alternativnih izdelkov, ki vam bodo pomagali v mrzlih dneh in večerih. To so električna odeja, grelna blazina za mrzle noge, Bright look proti podočnjakom, kompresijske nogavice in krema proti celulitu.

 


Dodajte komentar