LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35308 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

6. Januar 2014 | Dom in vrt

Triki za po-praznično čiščenje doma

Prazniki so za nami in že je nastopil čas, da očistimo naš dom vseh okraskov in posledic prazničnega vzdušja. Okrašena jelka je zagotovo najbolj tipičen okras v skoraj vsakem domu, potem so tukaj še drugi okraski: venec na vratih, kroglice v okrasnih posodah, bleščice na voščilnicah, adventni venčki z izgorelimi svečami. V kuhinji se zagotovo najde več umazanije, zaradi vse praznične hrane, ki ste jo med tem časom postregli, zato je ravno zdaj najboljši čas, da tudi v kuhinjo povrnete red in čistočo. Ponujamo vam 4 rešitve, ki vam bodo olajšale pospravljanje.

Čiščenje1. Najprej odstranite vse praznične okraske
Tukaj je seveda najprej na vrsti okrašeno božično drevesce. Če ste imeli svežo jelko, vas pod njo že čaka tona iglic, ki bežijo vse naokrog, zato imejte sesalec v bližini in v pripravljenosti. Pazljivo se lotite odstranjevanja kroglic, zvezdic, zvončkov in vseh ostalih okraskov, ki jih lahko shranite za drugo leto, če jih boste previdno pospravili v originalno embalažo, ali jih zavili v časopisni papir in zložili v škatlo za shranjevanje. Okraskom sledijo lučke in nato razstavljanje umetne jelke ali odstranitev sveže. Pri slednji pazite na izpadajoče iglice, da jih ne raznesete vsepovsod. Ko opravite z jelko, pospravite še ostale dekorativne okraske za naslednje leto.

2. Temeljito posesajte vse talne površine
Čiščenje doma naj se vedno začne s sesanjem talnih površin, saj tako odstranite večino smeti in jih ne vlečete iz prostora v prostor z metlo in hkrati dvigate prah. Poleg klasičnega sesalca bo zelo dobro opravil z iglicami in odpadlimi bleščicami tudi Sticky clean roller, ki s svojim lepljivim valjčkom pobere vse bleščice in iglice tudi iz kavča, ne le iz tal.

Praznično čiščenje3. Dom osvežite z mokro krpo
Ker le voda običajno ni dovolj za odstranjevanje madežev, pogosto posegamo po čistilih iz trgovine. Vendar pa se temu lahko tudi izognete. Z nekaj več trenja, ki ga pri svojem delovanju sprošča Spin Tastic Mop lahko tudi trdovratnejše madeže odstranite le z vodo, pa še rok ne boste rabili namakati v umazani vodi. Ta metla ima namreč tudi zložljivo vedro in sistem za ožemanje, ki bo tudi razpolovil čas pomivanja tal v vašem domu.

4. Očistite kuhinjo s pomočjo pare
Krpa in drgnjenje sta lahko preteklost, če imate dober hišni pripomoček, ki spušča močan curek pare, ki se mu ukloni tudi najtrdovratnejša zapečena maščoba. Po pripravljanju prazničnih jedi je vaša kuhinja zagotovo polna dokazov, kako dobro ste jedli v preteklih dneh. S pomočjo parnega čistilnika Steam Master X6, boste tako pulte, kot ploščice ter tudi vašo pečico očistili povsem brez truda in dodanih kemikalij. Le vodo nalijte v za to namenjeno posodo, počakajte nekaj sekund in s pomočjo pare očistite vso umazanijo v kuhinji. Po uporabi parnega pripomočka površine le še obrišite s suho krpo.

Poskrbite da boste novo leto začeli v redu in čistoči, kot se edino spodobi za vsaj nov začetek. Pospravite s starim in začnite na novo še danes.


Dodajte komentar