LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 34646 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

3. Januar 2012 | Članki in nasveti, Kajenje

Začnite novo leto na zdrav način

Za vas smo pripravili nekaj idej s pomočjo katerih bo leto 2012 lahko postalo za vas leto zdravja!

Silvestrovo je odličen čas za premislek o našem dosedanjem načinu življenja in o spremembah, katere želimo vključiti v naš dosedanji življenjski stil. Naj bo naš namen, da bomo prihodnje leto ob istem času lahko želi sadove naših sedanjih novoletnih zaobljub in izboljšali svoje zdravje.

Osredotočite se na gibanje

Redna telesna vadba je povezana z mnogimi pozitivnimi zdravstvenim učinki. Študije so pokazale, da zmanjšuje tveganje za nastanek nekaterih vrst raka, povečuje življenjsko dobo, pomaga pri vzdrževanju zdrave telesne teže, izboljšuje razpoloženje in znižuje krvni tlak. Najdite si rutino, ki vam najbolje odgovarja in se je držite. Ne postavljajte si nerealnih ciljev in pričakovanj, ki pogosto pripeljejo do razočaranj. Za lažji začetek se pridružite številnim društvom in skupinam, s pomočjo katerih boste lažje našli popolnoma svojo osebno rutino za redno rekreacijo (številne lahko kontaktirate preko spleta).

Prenehajte kaditi

Uživalci tobaka, lahko pri prenehanju svoje odvisnosti kadarkoli tekom leta dobijo brezplačno pomoč (številna društva in skupine lahko ravno tako kontaktirate preko spleta). Poiščete si lahko strokovno pomoč ali se pridružite katerim izmed številnih in brezplačnih skupin za samopomoč. Strokovnjaki so sigurno pravi naslov za zmago nad nikotinsko odvisnostjo. Izkušnje vseh bivših kadilcev vam bodo ravno tako v veliko oporo, zato nikar ne odlašajte pri iskanju dodatne pomoči. Na trgu je veliko pripomočkov, ki so vam lahko v oporo pri opuščanju vaše nikotinske odvisnosti zato jih izkoristite.

Shujšajte

Če ste si za leto 2012 zadali tudi normaliziranje vaše telesne teže, potem enkrat in za vedno prenehajte iskati čudežne tabletke s pomočjo katere boste na hiter način lahko izgubili odvečno telesno težo. Pričnite raje spreminjati svoj stil prehranjevanja in hujšajte le na dolgi rok. Vedno ko se odločate za vaš nov urnik telesne vadbe ali za nov prehranjevalni režim, morate nujno razmisliti: »Ali bom kasneje v letu še vedno užival/a v tem početju in ali bo to za mene postalo le mučenje?« Vedno razmislite ali ste resnično spremenili svoj življenjski stil, ali gre tudi tokrat še za eno spodletelo »hitro« dieto.

Pijte manj

Silvestrovo, bi lahko včasih imenovali tudi »noč amaterskih alkoholikov«, kar velja predvsem za tiste ki niso vajeni pitja večjih količin alkohola. Ob enem ne obstaja boljši čas, po katerem lahko začnete zmanjševati količino zaužitega alkohola. Prevelike količine zaužitega alkohola (več kot dva kozarca na dan za povprečnega odraslega moškega ali več kot en kozarec na dan za povprečno odraslo žensko) ali v izrednih priložnostih (več kot pet kozarcev na priložnost za povprečnega odraslega moškega ali več kot štirje kozarci na priložnost za povprečno odraslo žensko) lahko vodijo do resnih bolezni jeter in ravno tako do številnih drugih resnih obolenj.

Ohranite pozitivno razmišljanje za vaše dobro mentalno zdravje

Pritiski v življenju so včasih tako veliki, da si vsak kdaj zaželi zbežati iz svojega življenja ali se preprosto skriti, ampak NIKAR! Kljub številnim dnevnim stresnim situacijam kot so prometni zastoji, podpiranje ostarelih staršev, ali preprosto pri vsakodnevnem služenju denarja za vaše položnice, vseeno vedno poiščite vsaj vsak dan vsaj eno pozitivno stvar v svojem življenju. Včasih je dovolj že nasmeh vašega sodelavca ali objem vašega otroka ali partnerja. Zapomnite si, da lahko vedno ravno tako poiščete strokovno pomoč, v primeru da je le ta potrebna.

Naredite nekaj dobrega za okolje

Lahko je že večja pozornost pri recikliranju vaših odpadkov ali pa prostovoljno čiščenje javnih površin. Pri skrbi za okolje je potrebo sodelovanje prav vseh.

Skrbite zase v kolikor želite skrbeti za druge

Vedno si privoščite dovolj počitka. Redno si umivajte roke z toplo vodo in z milom. Ko zbolite vedno ostanite doma, saj boste hitreje ozdraveli in s tem tudi preprečili širitev bolezni na ostale.

Pred nami je naporno, zelo nepredvidljivo in ob enem zelo vznemirljivo leto 2012, naj vam bodo ti napotki v pomoč pri izboljšanju vašega življenjskega stila.

Srečno, uspešno in predvsem zdravja polno leto 2012 vam želi Vaša Ekipa Life.si!


Dodajte komentar