LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35706 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

2. Avgust 2017 | Članki in nasveti, Nekategorizirano, Zdravje, Življenje

ZAKAJ JE ELEKTRIČNA ZOBNA ŠČETKA BOLJŠA OD NAVADNE?

Z dobro in pravilno ustno higieno lahko preprečimo nastanek kariesa, zobnega kamna, krvavenja dlesni, slabega ustnega zadaha in prezgodnjo izgubo zob. Na trgu je veliko različnih pripomočkov, s katerimi lahko izboljšate svojo ustno higieno, v tokratnem članku pa smo se osredotočili na ELEKTRIČNE ZOBNE ŠČETKE.

Zgodba o električni zobni ščetki se začenja v poznih osemdesetih letih, ko je bila prva električna zobna ščetka najverjetneje narejena v garaži. Danes so električne zobne ščetke razširjene po vsem svetu in spreminjajo način čiščenja ustne votline in ščetkanja zob.

Električno zobno ščetko potrebuje vsak, ki ga skrbi nastanek zobnih oblog, madežev na zobeh, vnetja in krvavitve dlesni, parodontalni žepki (prostori med zobno korenino, dlesnijo in obzobno kostjo).

električna zobna ščetka-glava

NEKAJ PREDNOSTI UPORABE ELEKTRIČNE ZOBNE ŠČETKE: 

 • Z ELEKTRIČNO ZOBNO ŠČETKO JE ŠČETKANJE LAŽJE IN MANJ NAPORNO

Temeljiteje odstranjuje obloge in dosega tudi nedostopne kotičke.

 • ODSTRANI BAKTERIJE PLAKA

Električna zobna ščetka odstrani iz medzobnih prostorov in težje dostopnih mest skoraj dvakrat več plaka kot ročna zobna ščetka.

 • ZMANJŠUJE KRVAVENJE DLESNI

Neodvisna skupina znanstvenikov Cochrane Oral Health Group je zbrala podatke 56 študij med letoma 1964 in 2011, pri katerih je več kot 5000 udeležencev uporabljalo običajno ali električno zobno ščetko. Po enem do treh mesecev redne uporabe električne zobne ščetke so se zobne obloge zmanjšale za 11 %, v nadaljnjih mesecih pa kar za 21 %. Gingivitis se je v enakem obdobju zmanjšal za 6 %.

Redno ščetkanje z električno zobno ščetko bo sčasoma zmanjšalo posledice gingivitisa, kot je krvavenje dlesni.

 • ZA DOLGO OHRANITEV ZDRAVIH ZOB IN DLESNI

Rezultati raziskav so pokazali, da električna ščetka dolgoročno ohranja zdrave zobe in dlesni v primerjavi z navadno ščetko.

 • ZMANJŠUJE PARODONTALE ŽEPE

Ozek prostor, ki nastane med zobno korenino, dlesnijo in obzobno kostjo, imenujemo parodontalni žepek. Ta prostor privlači bakterije, in če ne pazimo, lahko povzroči bolezni dlesni in poglobitev žepov.

 • SVETLEJŠI ZOBJE

Tega podatka se bodo razveselili vsi ljubitelji kave in tobaka. S kliničnimi raziskavami je ugotovljeno, da električna zobna ščetka odstrani 80 odstotkov madežev, ki so nastali zaradi tobaka, kave in pravega čaja. Vaši zobje postanejo naravno beli. Le nasmejte se!

 • NEŽNA DO DLESNI IN OBČUTLJIVIH ZOB

Električna zobna ščetka napade zobne obloge, do vaših zob in dlesni pa je popolnoma nežna. 

Dosezite čistejše in bolj zdrave zobe.
To si zaslužite, mar ne?


Dodajte komentar