LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 35337 strank nam je zaupalo z naročilom!
 • info@life.si

  za brezplačno pomoč

 • BREZPLAČNA DOSTAVA

  pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

28. Avgust 2012 | Članki in nasveti, Življenje

Vas zanima zakaj optimisti vedno zmagajo in premagujejo težave? 

Psihologi so ugotovili, da že to, da resnično verjamete, da vam bo nekaj uspelo, pomaga k uresničitvi. Če svoje možgane spravite v stanje, ko resnično pričakujete, da se bo nekaj zgodilo, spremeni določene miselne toke v vaši glavi in spodbudi dejanja, ki vas nato vodijo k uspehu.

Kot sta ugotovila psihologa Maryanne Garry in Robert Michael iz univerze Victoria iz Nove Zelandije, je zadeva je zelo podobna hipnozi, le da v tem primeru nekako hipnotiziramo samega sebe.Kot sta povedala avtorja raziskave: 'Ko smo res prepričani, da se bo nekaj zgodilo, se naše misli in dejanja podzavestno spremenijo tako, da pripomorejo k uresničitvi tistega kar smo si zamislili.' Znanstveniki so ugotovili, da je moč avto sugestije veliko večja, kot so predvidevali.

Če si nekdo predstavlja, da ga bo kozarec vina sprostil in mu pomagal pri tem, da bo lažje navezoval stike, se pogovarjal in zabaval, ima to pričakovanje veliko večjo vlogo, kot pa sama pijača.

Vpliv avto sugestije, oziroma pozitivnega odnosa pri reševanju težav sega na številna področja, od študija, posla in celo do zdravja. Problemi pa nastanejo ravno pri znanstvenikih, ki bi morali do rezultatov svojega dela prihajati brez vpliva čustev. A prav velika želja, da bi nekaj dokazali, lahko privede do rezultatov, na katere je vplivala moč volje in se jih ne bo dalo nikoli več ponoviti.

A dejstvo ostaja: na svoje življenje lahko vplivamo že samo z močjo volje. Če ste prepričani, da boste uspeli, vas bodo tudi vaša dejanja podzavestno peljala na pravo pot. Znanstveniki so tako dokazali tisto, čemur mnogi pravijo zakon privlačnosti.


Ena misel na “Vas zanima zakaj optimisti vedno zmagajo in premagujejo težave? ”

1 komentar na Vas zanima zakaj optimisti vedno zmagajo in premagujejo težave? 

 • jasna
  jasna pravi:

  Se zelo, zelo strinjam. Glede na življenje ljudi in dogajanj po svetu pa se mi potemtakem zdi, da je veliko več pesimistov kot optimistov.

  Komentirano dne 30. Avgust 2012 ob 07:56

Dodajte komentar