LIFE.si Vam ponuja zanimive izdelke za dobro počutje! Že 34646 strank nam je zaupalo z naročilom!
  • info@life.si

    za brezplačno pomoč

  • BREZPLAČNA DOSTAVA

    pri nakupu nad 60eur!

Košarica

Košarica je prazna. Dodaj nekaj! ;)

4. Marec 2013 | Članki in nasveti, Življenje

Zima se poslavlja, prihaja pomlad!

Marec, april in maj. Pomlad. Letni čas, ko vse okoli nas kipi od barv, pozitivne energije, omamnih vonjev in svežih okusov. Dnevi končno postanejo daljši in tudi temperature so iz dneva v dan prijetnejše. Ja, težko pričakovana pomlad se namreč hitro bliža, z njo pa tudi spomladanska utrujenost.

Čeprav medicina pojma spomladanska utrujenost ne pozna, ker ne gre za bolezen, je pa med ljudmi zelo dobro poznana. To je namreč skupek težav, ki se ljudi lotijo spomladi, ko s toplim vremenom in lepšimi, daljšimi dnevi postajajo vse bolj utrujeni, brezvoljni, že zbudijo se izčrpani, da bi najraje zlezli nazaj pod odejo. Nekateri pravijo, da jih pečejo oči, tudi spomin je nekoliko slabši, izgubijo apetit, pogostejše so vrtoglavice. Kot da bi nenadoma izgubili veselje do življenja.

Spomladansko utrujenost lahko preženemo s primerno hrano, gibanjem in če je treba, tudi s prehranskimi dodatki. Zato se težave lotimo naravno in telesu pomagamo, da si opomore. To bo pomagalo tudi imunskemu sistemu, ki ga tudi spomladi čakajo izzivi v obliki virusov in predvsem alergij. Sezona viroz se namreč še ni končala!


Dodajte komentar