začetek FIT LIFE izziva

Debelost je zdravstveno stanje, pri katerem se je presežek telesne maščobe nakopičil do tolikšne mere, da ima negativen učinek na zdravje, ki vodi do zmanjšane pričakovane življenjske dobe in povečanih težav z zdravjemDebelost je vodilni preprečljivi vzrok smrti po vsem svetu, njena razširjenost pri odraslih in otrocih se je v zadnjih petdesetih letih precej povečalo. Ljudje danes zaužijejo več, kot so zaužili njihovi predniki (starši in stari starši), hkrati pa je tempo življenja hiter in prispeva k pomanjkanju telesne aktivnosti - idealni pogoji za kopičenje odvečnih kalorij okoli pasu, s čimer se soočajo mnogi mladi in odrasli...

med njimi TUDI TI!

Prekomerna telesna teža (ITM nad 25) lahko privede do več zdravstvenih težav:

 • povečuje tveganje za številne bolezni, npr. srčna in možganska kap, 
 • hitrejša umrljivost,
 • zvišan krvni tlak, 
 • sladkorna bolezen do konca zivljenja, 
 • degenerativne poškodbe sklepov,
 • zamaščenost jeter, 
 • nastanek žolčnih kamnov, 
 • menstrualne motnje, 
 • z debelostjo je povezanih 11 vrst raka,
 • desetletni predebeli otroci imajo lahko žilne spremembe, kakršne srečamo pri kadilcu srednjih let.
 • debelost vpliva tudi na psihično počutje, saj lahko povzroča depresijo, nižjo samozavest in zmanjša kakovost življenja.

Ali še vedno živiš nezdravo in tvegaš svoje življenje?

 

slaba ali dobra izbira

Dokler se zavestno ne odločiš, da tako ne gre več naprej, potem ne bo sprememb. Seveda se možgani in mišice upirajo misli na obremenitev, bolečino, pot. A ne skrbi, s tem se ne soočaš le ti. Reci dovolj izgovorom - ne dovoli, da bi ti izgovori narekovali način življenja!  

 

Potrebuješ novo strategijo in pogled na problem prekomerne telesne teže. Bodi med prvimi, ki so z našo metodo učinkovito izgubili odvečne kilograme. Dovoli mi, da ti pomagam!


Tukaj se nahaja nekaj podrobnejših člankov, ki ti bodo pomagali odpreti oči. Preberi nekaj primerov znanstvenih študij, kakšna je povezava prekomerne telesne teže v povezavi z nekaterimi zdravstvenimi težavami:

DA BO NAPREDEK ŠE BOLJ VIDEN, IMAŠ TUKAJ ŠE DVA OBVEZNA PRIPOMOČKA!! 

dnevnik prehranjevanja

Podarjam ti DELOVNI ZVEZEK, ki ga preneseš na računalnik. Naj ti služi kot čim boljša motivacija. Spremljaj svoj napredek tako, da vpišeš svoje podatke v prvem tednu (zaželjeno kar TAKOJ), enako pa storiš konec zadnjega tedna. 

>> PRENESI DELOVNI ZVEZEK TUKAJ <<

Obenem pa si prenesi še DNEVNIK PREHRANJEVANJAČe želiš shujšati, ti bo vodenje dnevnika zaužite hrane pomagalo doseči želeno težo. Pomaga ti slediti količino zaužite hrane čez dan in koliko kalorij ima vsak prigrizek. 

Kako pisati dnevnik?

1. Vedno si napiši velikost porcije.

2. Natančno si zapisuj vso hrano, ki jo poješ, tako omake kot tudi vse uporabljene začimbe.

3. Spremljaj in zapiši, kaj počneš, medtem ko ješ. Zapiši si vse, tudi npr. gledanje televizije, branje, telefoniranje ...

Spremljanje vsega tega ti lahko pomaga odkriti posebnosti v tvojih prehranjevalnih navadah. Ugotovi, kdaj in kje poješ več. Dnevnik prehranjevanja ti pomaga urediti tvoj odnos do hrane in pripomore h kakšnemu kilogramu manj. Mnogi so bili šokirani, ko so izpolnili dnevnik, saj se niso zavedali, da so pojedli ogromne količine hrane!

>> PRENESI DNEVNIK PREHRANJEVANJA TUKAJ <<