začetek FIT LIFE izziva

prednosti idealne telesne teže

Dieta in telesna aktivnost sta stebra pri zdravljenju debelosti. Kakovost prehrane je mogoče izboljšati tako, da se zmanjša uživanje energijsko bogatih živil, kot so živila z visoko vsebnostjo maščob in sladkorjev, in da se poveča uživanje vlaknin v prehrani

Koristi zmernega zmanjševanja telesne teže (za 5 do 10 % telesne teže):

  • Izginotje simptomov debelosti (utrujenost, dispnea);
  • Zmanjšanje bolečin v križu, kolkih, kolenih, 
  • Zmanjšanje potenja, menstruacijskih motenj, problemov z neplodnostjo in stresno inkontinenco;
  • Zmanjšanje ravni glukoze in inzulina v krvi;
  • Znižanje krvnega tlaka;
  • Znižanje LDL holesterola in trigiliceridov, porast HDL holesterola;
  • 20 % zmanjšanje umrljivosti;
  • 25 odstotkov kalorij manj na dan upočasni staranje telesa za 0,6 leta vsako leto;
  • Večje možnosti zaposlitve pri delodajalcu;
  • Izboljšanje kakovosti življenja.

 

Tako ima hujšanje, ki je potrebno za bolj zdravo in vitalno življenje zagotovo veliko prednosti, saj ravno hujšanje človeku, ki ima toliko kilogramov, da se ne more več normalno gibati in normalno živeti, omogoča, da ponovno zaživi življenje. Življenje ni več življenje, če lahko doma le še obsedimo in se z nikomer ne družimo. Seveda pa ima tudi hujšanje za boljšo samopodobo veliko prednosti, vsekakor pa je potrebno ločiti zdravo hujšanje od prekomernega.


 

DA BO NAPREDEK ŠE BOLJ VIDEN, IMAŠ TUKAJ ŠE DVA OBVEZNA PRIPOMOČKA!! 

 

dnevnik prehranjevanja

 

Podarjam ti DELOVNI ZVEZEK, ki ga preneseš na računalnik. Naj ti služi kot čim boljša motivacija. Spremljaj svoj napredek tako, da vpišeš svoje podatke v prvem tednu (zaželjeno kar TAKOJ), enako pa storiš konec zadnjega tedna. 

>> PRENESI DELOVNI ZVEZEK TUKAJ <<

 

Obenem pa si prenesi še DNEVNIK PREHRANJEVANJAČe želiš shujšati, ti bo vodenje dnevnika zaužite hrane pomagalo doseči želeno težo. Pomaga ti slediti količino zaužite hrane čez dan in koliko kalorij ima vsak prigrizek. 

Kako pisati dnevnik?

1. Vedno si napiši velikost porcije.

2. Natančno si zapisuj vso hrano, ki jo poješ, tako omake kot tudi vse uporabljene začimbe.

3. Spremljaj in zapiši, kaj počneš, medtem ko ješ. Zapiši si vse, tudi npr. gledanje televizije, branje, telefoniranje ...

Spremljanje vsega tega ti lahko pomaga odkriti posebnosti v tvojih prehranjevalnih navadah. Ugotovi, kdaj in kje poješ več. Dnevnik prehranjevanja ti pomaga urediti tvoj odnos do hrane in pripomore h kakšnemu kilogramu manj. Mnogi so bili šokirani, ko so izpolnili dnevnik, saj se niso zavedali, da so pojedli ogromne količine hrane!

>> PRENESI DNEVNIK PREHRANJEVANJA TUKAJ <<